Forsiden

Ønsker du noen å snakke med?

Vil du snakke med andre kristne? Da anbefaler vi GospelTalk som er GospelSearchs diskusjonsforum. Dersom du ønsker å snakke med noen om ting som er vanskelig, eller rett og slett få råd anbefaler vi kirkensSOS: 815 33 300.

TheJayWay

Hva er TheJayWay? Jo, det er hva vi tenker om dette med tro. Å være kristen.

Kristen? Huff, har du negative assosiasjoner til det ordet? Det er det jo en del som har... Hvem har skylda? Teite kristne som har sterke, fordømmende meninger, og later som om de er kristne kanskje? Feil fokus i media – fokus på fy-fy-fy og homofili?
Kanskje du til og med føler deg "kristen" men ikke tør kalle deg deg fordi du tror du ikke er god nok. Tenk over hvem Jesus spiste middag hos da han var på jorda... Tollere og andre upopulære. Han spiste ikke hos prester eller ledere av kristne politiske partier.

Vi tror at Jesus er et godt forbilde for alle mennesker. Ikke bare for "kristne", men for ateister, buddhister og mann i gata. Hans måte å leve på er et eksempel som flere burde fulgt. Nå sier ikke vi at vi klarer å leve som Jesus. Nope... Langt i fra, men vi har et ønske om det. Og det er hakket nærmere enn ingenting.

Hvordan var Jesus? Det må du egentlig finne ut av selv i Bibelen – den gamle boken med det aktuelle innholdet. Men noen stikkord kan vi jo nevne: Han var tolerant, men ærlig. Han turte si hva han mente, men var hele tiden rettferdig. Han hadde ikke fordommer, men dissa dem som slang dritt til andre. Og til slutt tok han det så langt at han lot seg torturere og bli drept for andre enn seg selv. Finn noe her du kan ha som forbilde. Vanskelig?

Jesus lever også i dag. Det er viktig å få med seg. Én ting er at han var menneske for 2000 år siden, men i dag er han Gud! Bokstavelig talt! Han ønsker å være en del av livet ditt! Han ønsker å få følge deg gjennom livet som en god pappa som aldri stikker av, samme hvor mye dumt du skulle finne på. Men troen er noe du må finne litt ut av selv. Det er jo "å tro". Dvs at det er du selv som må kjenne etter hva du tror på og hvilket forhold du vil ha til Jesus – det er ikke noe vi kan bestemme for deg.

Tristendom! Det er VG-kristendommen. Den kristendommen som norsk presse elsker å få på trykk: Nok en gang fy-fy-fy og homofili. Vi ønsker å vise deg og alle andre i Norge hvordan det EGENTLIG er å være "kompis med Jesus", eller kristen om du vil. Hvordan det er å ha en venn som du kan snakke med hele tiden, som kan gi deg feel-good-følelsen og gi deg råd og vink gjennom livet. Og selvfølgelig hvordan det er å ha Jesus som forbilde og Gud.
Vi ønsker å motbevise at kristendom er en haug med regler og å måtte stå opp tidlig på søndag.

Vil du snakke med andre om Jesus? Da anbefaler vi GospelTalk:

Vil du lære mer om Jesus? Da anbefaler vi Jesus.no:

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone