Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
De fire bud"Media er der med en gang kristne gjør noe dumt". Foto: Kollasj: Brynjar Benjamin Nystedt

De fire bud

Dammann, Josva
2006-10-31
Knutby, dollarpredikanter, seksuelle overgrep, overdrivelser og baktalelser. Er det flere enn meg som er stolt over å være kristen?
W.W.J.D?
Media er der med en gang kristne gjør noe dumt. Det vi husker best er kanskje Knutbysaken og seksuelle overgrep som har preget forsidene på landets største aviser mangfoldige ganger. Hva skjedde egentlig med "What Would Jesus Do"-armbåndene? Hva med å smile til det skjulte kameraet i stedet for å bli tatt med buksa nede hver eneste uke?

Mediene liker å overdrive, og det er menneskelig å gjøre feil. Jeg sier ikke at TV-pastoren Egil Svartdahls fartsbot for en tid siden svertet alle kristne, de fleste har kjørt for fort. Det finnes også eksempler på at media har gitt helt feil bilde av saker og gjort en fjær til fem høns, men vi kan ikke unngå å se at det finnes mennesker som bevisst utnytter sin posisjon som leder.

Billy Graham
Billy Graham var kanskje en av vår tids største kristne ledere. Han talte for fotballstadioner fulle av folk og brukte sin posisjon for å gjøre noe bra for andre enn seg selv.

I dokumentaren "Gods ambassador" fortelles det om fire regler som Grahams team lagde for å være sikre på at mediene ikke skulle kunne finne noe å kritisere dem for. De oppsummerte det i ordene "integritet", "pålitelighet", "et rent liv" og "ydmykhet".

1. For det første skulle økonomien ordnes av en uavhengig komité. Regnskapet kunne sjekkes og Graham selv fikk samme lønn som en vanlig prest.

2. Den andre regelen Grahams team benyttet seg av var at to personer av motsatte kjønn som ikke var gift, ikke under noen omstendighet skulle være i samme rom alene. Da kunne ikke media spekulere i noe, og ingen fikk heller noen mulighet til å begå et overgrep.

3. Regel nummer tre gikk på at man ikke fikk lov til å snakke negativt om andre kristne. Det står i bibelen at man skal kjenne igjen kristne fordi de har kjærlighet til hverandre. Billy Graham og teamet hans ønsket ikke å bidra til konflikter, splittelser eller misforståelser. Spesielt ikke overfor media.

4. Det siste de ble enige om var at alle tall de oppga skulle være korrekte. Antall mennesker som kom på møtene, og antall mennesker som kom fram for å bli kristne ble ikke talt eller tippet av teamet selv, men ble fastslått av pålitelige utenforstående.

Medias rolle
Det er bra at media tar tak i ting som kristne selv burde tatt tak i for lenge siden. Du finner ikke en bedre mulighet til å rette opp det som har vært galt enn det. Men det er likevel på tide at vi ikke venter på at media skal fortelle oss hva vi har gjort feil.

Kristnes rolle
Kan alle kristne som leser dette være så snill å ta en kvalitetssjekk av melet sitt?

Det å være kristen dreier seg ikke om å gjøre alle de riktige tingene og å bli bra nok. Men jeg tror likevel Jesus ønsket at kristne som hans etterfølgere skulle bry seg om andre.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone