Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.

Noe å dø for

Dammann, Josva
2006-08-23
Har du noe du er villig til å dø for?
Hvis du ser på nyhetene vil du se at det er mange som gjør mye for å bli sett og for å formidle sine meninger. Miljøvernsaktivister går inn på ulovlige områder for å forhindre det de mener er farlig for naturen, viktige personer holder pressekonferanser og det gjennomføres stadig PR-stunts. Verden er full av mennesker som prøver å skrike høyest for å få vår oppmerksomhet.

Action speaks louder than words
Miljøvernsaktivistene er en av gruppene som har forstått at handlingene deres taler høyere enn ordene. De forstår at de virker mer troverdige hvis de ikke bare prater om hva som er best for naturen, men også handler etter det de sier.

Men vi har også mer ekstreme grupper som er villige til å dø for det de tror på; og til å drepe for det. Selvmordsbombere er et eksempel. De kjemper for noe og er villige til å ofre livene sine for det de tror er godt. Selve handlingen er selvfølgelig grusom og ødelegger livene til store mengder uskyldige mennesker. Det er en handlig som gjøres for å spre frykt, og den bør aldri framheves som noe positivt på noen måte. Men holdningen som ligger bak, det å ha noe man er villig til å dø for, den fascinerer meg.

Å dø for noe
Selv om man gjennom utallige medier stadig kan høre om mennesker som mister livet, så tror jeg det er ganske få i vårt samfunn som har noe de ville gitt livet sitt for.

Medlemmene i bandet DC Talk, har skrevet boka "Jesus Freaks", som handler om mennesker som har vært villige til å dø fordi de har trodd på Jesus. Den største forskjellen på disse martyrene og selvmordsbomberne jeg tidligere nevnte, er kanskje hva som driver dem. Mens selvmordsbomberne drives av hat og det å kjempe mot det de ser på som ondt, er martyrene villige til å gi sitt liv for det de ser på som godt.

Å leve for noe
Egentlig handler ikke dette om å dø, men om å leve for noe man synes er så viktig at man er villig til å dø. Det er kanskje først når man virkelig lever for noe man er villig til å dø for det.

Jeg tror den amerikanske stand-up komikeren Bob Smiley treffer spikeren på hodet når det gjelder de kristne martyrene og deres vilje til å dø for troen sin. På CDen "I‘ve got a funny feeling about this", sier han:
- Lev for Jesus, han døde for oss.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone