Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Litt satanistMarilyn Manson vil nok av de fleste plasseres i kategorien veldig satanist framfor veldig kristen. Foto: Faksmile fra artistens musikkvideo til coverlåta "Personal Jesus"

Litt satanist

Dammann, Josva
2006-03-15
«Er du veldig kristen?» spør mange. Jeg forstår hva de mener, men føler at det blir et litt rart spørsmål. Det er jo ingen som spør noen om de er «veldig satanist»...
Spørsmålet «er du veldig kristen?» har hatt en tendens til å dukke opp når folk har fått høre at jeg går i kirken, at navnet mitt er hentet fra bibelen eller at jeg ikke drikker og banner. Men hvordan er man egentlig veldig kristen?

«Veldig satanist?»
Det kan ha en sammenheng med at jeg ikke har så stor tilknytning til satanistmiljøer, men jeg har aldri hørt spørsmålet «er du sånn veldig satanist?» Jeg vet ikke om man blir "mer satanist" jo flere kirker man brenner, men når det kommer til kristen tro har mye av fokuset vært på hva man gjør, eller ikke gjør.

Du skal ikke feste, du skal ikke danse, du skal ikke ha det gøy og du skal ikke drikke noe annet alkoholholdig enn altervin. Etter en runde med nattverd skal du helst begynne på runde nr. 2, og du må aldri gå på klassefester.

Det er kanskje overdrevet, men mange forbinder det å være "veldig kristen" med det å ikke ha det moro. Inntrykket av kristen tro er ofte litt kjipt. Å bare være litt kristen er én ting, men det å være veldig kristen...

Gamle damer
Men det er ikke det det dreier seg om. Det er lett å få, eller gi, inntrykk av at kristne er mye bedre enn alle andre - eller at de tror de er det. Men det viktige er ikke egentlig hvor mange gamle damer man følger over veien. Det viktige er at Jesus døde for alt det gale mennesker gjør. Da spiller det ingen rolle om jeg har en fortid som kirkebrenner, eller kommer til å baksnakke noen; jeg kan være like kristen uansett.

Men det betyr ikke at man skal slutte å følge gamle damer over veien.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone