Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Endring..."Etter ti år i kristen-Norge går jeg over i reiselivsbransjen", skriver Johannes Holmedahl. Foto: Bjørnar Holmedahl

Endring...

Holmedahl, Johannes
2006-01-01
Noen liker at ting blir som de alltid var. Jeg liker at ting forandrer seg. I alle fall med jevne mellomrom. Men nå er det større forandringer på gang...
I morgen går jeg over i ny jobb – i en helt ny bransje. Jeg skal inn i reiselivsbransjen, og skal for første gang i mitt liv jobbe i et firma der ikke alle kollegene mine er kristne. Det har jeg søren meg godt av!

Jeg liker forandringer. Jeg har, etter mine beregninger, hatt 19 forskjellige hjem i løpet av mitt 25 år gamle liv. I tillegg til det har jeg også ommøblert rommet mitt de somrene jeg ikke har flyttet – sånn bare for å holde endringene i gang. Og fra 7. klasse til 3. gym hadde jeg seks forskjellige klasser.

Men nå er det en litt større endring på gang. Ikke bare skal jeg skifte jobb, men jeg skifter bransje. Etter ti år i "kristen-Norge" skal det bli godt å jobbe med noe jeg ikke har så utrolig store følelser for. La meg forklare litt nærmere:

Jeg har de siste årene hatt som mål å gjøre noe med kristen-Norges kommunikasjon. Hver gang (!) en kristen organisasjon, eller person, har gått ut og sagt noe jeg mener er ødeleggende for det ekte kristne budskapet, har jeg blitt utrolig frustrert, fordi jeg føler at de da ødelegger for "oss andre". Måten det kommuniseres på i kristen-Norge er på mange måter så feil, at det ikke på en enkel måte kan rettes opp. Det må en mye større endring til enn jeg orker å tenke på. Dermed kan man vel på en måte si at jeg "gir opp", og heller skifter bransje. Men jeg kommer ikke til å gi opp med å være kristen på en måte jeg mener fremmer det viktigste i det kristne budskapet; den ubetingede kjærligheten. Kjærligheten Jesus viste på jorda, viser til oss, og som vi skal vise til hverandre.

I reiselivsbransjen er det garantert ikke kun fryd og gammen. Jeg kommer sikkert til å bli frustrert av at det fokuseres på penger, tall og overskudd. Men jeg kan i alle fall slippe å bli frustrert over om Thai Airways eller NSB kommuniserer på en "ødeleggende" måte... Gjør de det går det ikke ut over annet enn, i verste fall, billettsalget deres. Og det skal jeg kunne leve med...

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone