Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Engasjerte kristne?"Astronom Knut Jørgen Røed Ødegaard leker foran journalistenes kameraer og forteller jublende om hva som skjer. Hvorfor gjør ikke vi det samme?", spør redaktør Johannes Holmedahl. Foto: Faksimile, Verdens Gang.

Engasjerte kristne?

Holmedahl, Johannes
2005-10-01
Hver gang det skjer noe i universet hopper Astronom Knut Jørgen Røed Ødegaard rundt foran tv-kameraene og forteller jublende om hva som skjer. Tenk om vi kristne hadde gjort det samme når det var snakk om vårt budskap…
Det er mye jeg blir frustrert av, men få ting som frustrerer meg så mye som kristne ledere som går ut i mediene og spyr ut drit. Det er ikke sjeldent det skjer, og de som gjør det er ofte de mest ekstreme. Enten er det en prest i Den norske kirke som nærmest avviser Bibelen, og sier at Jesus bare er et symbol på fine ting, eller så er det en informasjonsansvarlig i en kristen, blodkonservativ misjonsorganisasjon som går ut og sier at de kun vil ansette mennesker som puler med riktig person av riktig kjønn.

OK, litt overdrevet dramatisering er det vel, men som jeg sa er det ikke noe som frustrerer meg mer. Tenkt så fantastisk det hadde vært hvis alle kristne ledere gikk sammen og sa at:
"Ok. Vi er uenige om en del ting. Vi er uenige om vi skal døpes når vi er barn eller voksne, om vi skal danse eller ikke, om det er greit med homofile prester eller ikke, etc, etc. Men det vi er enige om er dette:"
Og så ble man enige om det mest grunnleggende; f.eks. at vi tror at å leve med Jesus som forbilde er den beste måten å leve livet sitt på. At nestekjærlighet er en mangel i verden. At vi tror at Jesus døde for at vi skal få gå fri, og så videre. Og så fokuserte man på å snakke om disse tingene hver gang mediene spurte, og at man satt opp en NEI-liste om ting som ikke var lov å debattere i sekulære medier.

Tenk om vi kunne gjort som Røed Ødegaard - å faktisk fremstå som engasjerte for det vi tror på og holder på med… Tenk om biskopene rundt om i Norge kan se ut som om de holder på å pisse i buksa fordi de er så glade over å få fortelle på TV om hvor flott det er at det er ansatt en ny biskop, og hvor flott det skal bli å få med en ny person på laget… - i steden for å se ut som styggen selv mens de forteller alt galt den personen mener.

Men det er vel en rimelig lang vei dit. Alle har sine meninger om hvordan dette skal gjøres. Jeg har saktens mine.
Men vi kan jo begynne med oss selv, ved å holde sterke meninger om visse temaer innad i "kristen-Norge"...

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone