Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
For sexy for one night stands"Hollywoodproduksjoner har glorifisert kjærlighetshistorien hvor man har sex først og spør etterpå", skriver journalist Josva Dammann. Bildet viser jentene i serien "Sex og singelliv" - som vel kan sies å ha flyttet noen sex-grenser på TV.

For sexy for one night stands

Dammann, Josva
2005-08-01
Mer eller mindre tilfeldig og uforpliktende sex blir unektelig mer vanlig, men er det sexy?
One-night-stands, fyll og roting på fest. Mange ungdom har tøyd grenser når det gjelder sex. På fester gjør nok mange mye som foredrene ikke ville gjort. Det er rebelsk, trendy og kult. Dessuten, hvis noe skulle få konsekvenser så har jo fylla skylda.

Én person hele livet?
I et intervju jeg leste i dagbladet fortalte noen jenter om det å være på dealer'n, roting, one-night-stands og giftemål. Ingen av intervjuobjektene virker særlig begeistret ved tanken om å leve med en person hele livet. En av dem skulle i hvert fall "gjøre unna all moro og mange one-night-stands" før det var snakk om å gifte seg.

Tilfeldig roting på fest
Men når ble tilfeldig sex morsomt? Hvor gøy er det at halve skolen vet hvor god eller dårlig du er i senga? Hvor spennende er det å lure på om du har fått en kjønnssykdom? Man åpner seg for en annen person på en spesiell måte når man har sex. Hvis man ikke på noen måte blir såret selv, skal det neppe mye til før man sårer en annen. Uansett hva man gjør sender man ut signaler. Det som kanskje var litt tilfeldig roting på fest for den ene, kan virke som noe mer for den andre.

Billig prostitusjon
Det var aldri meningen at kjærlighet skulle handle om hvor mye man kan få. Kjærlighet handler om å gi. Det å gi bort det mest personlige man har til hvem som helst er billig. Prostituerte skal i hvert fall ha betalt for det.

Ha sex først, spør etterpå
Det finnes viktigere ting i et forhold enn hvordan partneren kysser! Sex fører ikke til kjærlighet, det burde heller være kjærlighet som i enkelte tilfeller fører til sex. Hollywood har glorifisert kjærlighetshistorien hvor man har sex først og spør etterpå. Bringer det egentlig noe godt med seg?

Jeg er i hvert fall for sexy for one-night-stands!

"Kjærligheten er tålmodig, kjærligheten er velvillig, den misunner ikke, den skryter ikke, er ikke hovmodig. Den gjør ikke noe usømmelig, den søker ikke sitt eget, blir ikke oppbrakt og gjemmer ikke på det onde. Den gleder seg ikke over urett, men har sin glede i sannheten. Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt.

Kjærligheten faller aldri bort."

- 1 kor 13, 4-8

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone