Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Å, jul med din "glede"!"Kunne du tenkt deg å bruke 78 kroner på mat til ikke bare en, men to uteliggere?", spør journalist Hege Sannerhaugen... Foto: Johannes Holmedahl

Å, jul med din "glede"!

Sannerhaugen, Hege
2005-12-01
Julen. Ordet får oss bare til å glede oss over stemningen i adventstiden, på julaften, når man spiser dessert, og når man åpner pakkene. Det er en magisk tid for barn og en koselig tid for voksne. Alt er så vakkert og julen symboliserer glede. Men har du tenkt over de som ikke har glede av julen i det hele tatt?
I år er julen ekstra lang, siden den begynte i slutten av oktober nærmest. Og smerten for noen kan bli uutholdelig lang. I løpet av året har noen dødd, noen har kommet i fengsel, noen bor på gata og noen har fått en alvorlig sykdom. Dette er mennesker som får en litt annerledes jul i år. Det blir vanskeligere. Mye vanskeligere.
Også har du alle mørketallene. Der i de familiene hvor mor og far er narkomane og lager et eneste leven for ungene sine, eller alle de som går rundt med en psykisk lidelse. Det er mange som sliter i denne tiden, og vi burde kanskje tenke på det og ta de med i bønn?!
La oss ikke stoppe der. La oss gjøre det vi kan for å gjøre andres jul og hverdag litt bedre. La oss alle ta på oss Jesu ansikt og skinne til alle menneskene vi treffer i løpet av vår dag. Det kan være nettopp en person som ikke har det så bra i denne tiden, og kanskje han/hun hadde behov for nettopp det smilet eller den samtalen.

Noen har kanskje sett filmen Pay it forward som gikk på tv sist søndag. Den handler om en 12 år gammel gutt som kommer på en så enkel og genial ide, om hvordan du kan forandre verden. Han vil at folk skal utføre en god gjerning for personer som har det vanskelig. Så skal de igjen hjelpe tre nye personer.
Hva visst vi begynte å gjøre dette for hverandre. Hjelpe andre personer som har det vondt, ikke bare i denne tiden, men hele tiden.

En realistisk situasjon for meg om dagen, siden jeg pendler til Oslo, er at jeg møter en narkoman/uteligger på gata. Han spør om han kan få litt penger til mat. De fleste later som de er så utrolig opptatt, og stresser forbi denne stakkars mannen. Jeg skjønner veldig godt at du kanskje ikke vil gi 20 kroner til en narkoman, for du tenker at de går bare til dop allikevel. Men kunne du tenkt deg å bruke 100 kroner på å kjøpe mat til han?

Ei venninne av meg sa til en narkoman, som hadde spurt etter penger til mat, at hun kunne bli med han inn på butikken, og så kunne han kjøpe det han ville. Han ble så glad og takknemlig, at han takket henne under hele butikkbesøket. Så stoppet han opp ved bollene, og ble litt usikker. Hun spurte han; hva er det? Har du lyst på boller? "Nei", sa han, "Jeg lurte bare litt på om jeg kanskje kunne ta med en bolle til dama mi, som ligger der ute?" . Der lå det ei jente med pledd rundt seg. Det var tydelig at hun var kald og sulten. Han fikk med seg det han ville og to boller til kjæresten sin. Og den totale summen kom på 78 kroner.

Kunne du tenkt deg å bruke 78 kroner på mat til ikke bare en, men to uteliggere?

Jeg vil herved utfordre alle til å "gi det videre" (pay it forward). Bli flinkere til å se menneskene rundt deg som trenger et smil i hverdagen. Spesielt nå som kanskje enkelte trenger det som mest. Så nå gir jeg stafettpinnen videre: I juletiden skal DU prøve å gjøre en god gjerning for tre andre mennesker!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone