Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
RusbrusSkal vi reklamere for rusbrus skal vi iallefall ha penger for det...

Rusbrus

- kristenmedias dobbeltmoral
2003-02-11
Har du hørt om Rusbrus? Selvfølgelig har du det! Du leser vel ann... eh... omtalene i kristen media...
Nå kan du kjøpe rusbrus i butikken. Det vet du jo helt sikkert. Du hører om det overalt i mediene. Både kristne og sekulære. Jeg vet om kanskje 6-7 merker. Har ikke kjøpt noen i butikken, og skal ikke ta standpunkt i alkoholdebatten i det hele tatt. Hvordan kan jeg vite så mye om det, og allerede ha en følelse av hvilke som er gode hvis ikke jeg har testet dem?

Mediene er kjempehappy for å kunne sette inn store bilder av alkohol. Det er jo morsomt å få gjøre det som egentlig er ulovlig. Det er jo ikke annonser... Det er omtale, liksom. Og jeg blir ikke akkurat sjokkert av at Dagbladet pryder forsiden med alle tilgjengelige merker... Dagbladet har ikke noe imot alkohol.

Kristne aviser og blader kjører også på med bilder av de rusholdige saftdrikkene. Ved siden av sinte ingresser og fyfyord i brødteksten, der de forteller om alkoholens mange skadevirkninger, pynter de opp med flaskene i all sin prakt. Jeg kunne nevnt mange av navnene på flaskene, men skal ikke.

Selvfølgelig ser det fristende ut. Er du litt tørst i det du setter deg ned med avisa er det vel ikke noen bombe at du har litt lyst til å smake litt på den kalde drikken?
"...økt mulighet for å skaffe seg rusbrus fører til økte rusproblemer blant unge mennesker", skriver NyHorisont som er utgitt av Ungdom i Oppdrag. Fristende flasker pynter opp artikkelen. At de ved siden av de fristende bildene har fotografert at de heller ut rusbrusen er bare latterlig og barnslig. Og unødvendig...

Det er trist at kristenmedia ikke fatter hva de holder på med. Det eneste de gjør er å reklamere for rusbrusen. Om de vil skrive negativ omtale og advare må det være opp til dem, men da blir det dobbeltmoral å reklamere med fristende bilder rett ved siden av. En sånn artikkel br ikke ha bilder i det hele tatt. Dagbladet er iallefall ærlige. De har sterke (og ærlige) meninger.

Dobbeltmoral er barnslig!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone