Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Frelsesarmeen har startet motebutikkFoto: Pål Gabrielsen

Frelsesarmeen har startet motebutikk

Winje, Silje Sirnes
2003-10-22
Jeg rusler en tur på Grünerløkka i Oslo. Plutselig kommer jeg over en butikk stappfull av utrolig kule klær. Jeg finner alt i fra 80-talls sjokkrosa gensere, heftige 70-talls dresser til gutta og 60-talls miniskjørt til alle berter. Til min forundring oppdager jeg at det er Frelsesarmeen som står bak dette prosjektet!
Hvorfor i alle dager har de startet en second-hand trendbutikk, og hvem i all verden er disse soldatene?

Jeg drar hjem, fast bestemt på å finne ut mer om dette. Jeg oppdager at denne armeen har en vanvittig spennende historie. En historie som inneholder mye mer enn tamburiner, gitarer, bøsser og uniform. Jeg finner et praktisk, radikalt kristenfolk med en utrolig idealisme.

Drar vi tilbake til år 1865, finner vi starten for det som i dag er blitt Frelsesarmeen. Slummen i London trengte virkelig hjelp. Kriminaliteten og prostitusjonen blomstret. Midt oppe i alt dette tok ekteparet William og Cathrine Boot affære. De satte i gang et vekkelsesarbeide blant samfunnets tapere. I 1878 fikk organisasjonen navnet "Salvation Army". Det viktigste ble krigen mot det onde, med slagordet "soup, soap, salvation". Det ble etablert slumstasjoner, hjem for alkoholikere, redningshjem for prostituerte, barnehjem og hospitaler.

Frelsesarmeen er nå aktiv i 107 land. Over hele verden har de det samme målet og de samme grunnleggende verdiene. Organisasjonen er kjent for å hjelpe mennesker i nød med et fokus som ligger på tjeneste. Frelsesarmeen har skapt store sosial reformer, har arbeidet under regimer der alt skulle tilsi at det var umulig, og har gitt tusener på tusener et verdig liv. Det sosiale arbeidet er en del av evangeliseringen.

Men hvorfor trendbutikk?
Under Frelsesarmeens sosialtjeneste finner vi seksjon FRETEX, som står for rehabilitering, ressursgjenvinning, medmenneskelighet, varme og omsorg.
Det er her denne nye Second-hand trendbutikken kommer inn i bildet.

Fretex vil med den nye butikken inspirere enda flere til gjenbruk. Brukte klær, møbler og krims er miljøvennlig, og økt omsetning av brukt, vil spare miljøet for belastninger. Her er klær, møbler og nips nøye plukket ut og satt sammen. Motebutikken ønsker å gjøre det lettere for flere å kjøpe brukt, og de håper med dette å nå nye kunder. Fretex ønsker også å legge vekt på at det er viktig å nå nye generasjoner med tilbudet om gjenbruk og håper at den nye butikken skal bli et ledd i denne utviklingen. Trendbutikken har også som mål å kunne være et attraktivt sted å gjennomføre attføring for folk som må omskolere seg i arbeidslivet.

Stylist og designer Cecilie Juvodden og interiørstylist Bettina Juvodden har utviklet et butikk-konsept, som både er aktuelt og spesielt. Konseptet er basert på å hjelpe kunder til å se muligheter, gjennom å sette sammen produkter innenfor samme stil. Cesilie har bakgrunn som stylist, dekoratør designer og moteansvarlig i Henne. Bettina er interiørstylist, og har jobbet med planlegging og oppbyggning av Ikea-varehus i inn og utland. Fretex-butikken er deres første felles prosjekt. Dette konseptet krever at flere er engasjert i både tøysortering og sortering av småmøbler. På denne måten kan butikken på Grünerløkka skilte med både trendvarer og moteriktig krims og småmøbler.

Phootoshot med TenDenS
Tendens var så heldige å få låne fem sekker med klær fra motebutikken på Grünerløkka. Butikksjef Tone Graffer hjalp oss med å plukke ut ulike typer tøy og tilbehør. Vi fikk tak i en fotograf, noen stylister og sju tenåringer som fikk være modeller for en dag. Det ble en lang dag med masse prøving, sminking, styling av hår, lyssetting og bildetaking. Du kan få se det fine resultatet både her og på forsiden. La deg inspirere, stikk en tur på loftet eller til nærmeste Fretex sjappe.

Selv om det ikke finnes en slik type butikk der hvor du bor, vil du fortsatt kunne finne like mange go’biter som før i andre Fretex-butikker. Bruk litt tid på å lete gjennom varene og du kan risikere å stikke av med den tøffe genseren til 30 kroner. Ikke bare har du gjort en billig handel, men ved gjenbruk av klær kan du også være med på å spare miljøet for belastninger. For å si det med vår gode venn Paulus "Guds frykt med nøysomhet er en stor vinning!" (1.Tim 6.6)

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone