Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Forelska???!?Forelska? Foto: Pål Gabrielsen

Forelska???!?

2003-10-23
Boka "På jakt etter den rette" av Joshua Harris fortjener ikke å bli lest. Den er full av pinlige sammenligninger og dårlige argumenter... Les Tendens' tips!
"På jakt etter den rette"
Boka, "På jakt etter den rette", handler om at JH har slutta å date og at du bør gjøre det samme. Senere i livet, sånn cirka fra den dagen du er 21 år, kan du finne din utkårede og observere ham eller henne i smug. Så kan dere forlove dere og gifte dere. Livet er enkelt i JHs verden!

For å si det rett ut: Denne boka fortjener ikke å bli lest. Den er full av pinlige sammenligninger og dårlige argumenter. Dessuten presenterer den et bilde av Gud og mennesker som jeg ikke tror på. Det skal jeg komme litt tilbake til.

Skal du følge rådene i JHs bok, må du:
a) Ikke forelske deg før du er 21
b) Ikke kysse, holde i hånda eller lignende før du er forlova
c) Spørre din utvalgtes foreldre om å få forlove deg, før du nevner noe som helst til din utvalgte
d) Være så heldig at den du til syvende og sist ser deg ut også gjerne vil gifte seg med deg

JH mener at er Guds vilje er å være single helt til vi vet vi er klare for å gifte oss, og til vi er sikre på at vi har funnet den vi vil gifte oss med. Vi må ikke engasjere oss fysisk eller følelsesmessig i noen vi ikke er gift med. Følelser og forelskelse blir sett på som synd.

JH er veldig redd for at folk bare er kjærester fordi det forventes, eller fordi Han har en fin bil eller Hun går med utfordrende klær. Og han tror at folk blir kjærester bare for å få gleden av å dumpe noen. Tror du det? Er du sånn?

Det sjokkerer meg at noen kan mene dette, at noen kan skrive en sånn bok, at noen oversetter den til norsk og gir den ut. Og det sjokkerer meg at jeg har klart å lese hele boka uten å rive den i stykker eller brenne den opp.

For jeg tror Gud har skapt oss med følelser, og med ønsket om fellesskap. Jeg tror det kan være veldig dumt å undertrykke de følelsene man har, eller å late som man ikke har dem. Det er lurt å være venner med både gutter og jenter, og da blir man jo gjerne forelska i en eller annen. Eller to eller tre. Og det er viktig å være kjærester før man gifter seg. Som oftest betyr det at man er kjærester med flere før man finner "den rette". Det er bare sånn livet er. I min verden, i hvert fall.

Kristen og forelska
Det er mange meninger om hvordan man skal oppføre seg når man er både kristen og forelska. Noen mener at Gud har satt opp mange detaljerte regler for hva man skal gjøre og hvem man til slutt skal gifte seg med. Andre hevder at det viktige er å følge følelsene sine og gjøre det man har lyst til, uavhengig av om man er kristen eller ei. Og det finnes mellomveier: De sier at man både må lytte til Gud og til det som fornuften og følelsene sier.

Det er ikke lett å vite hvem man skal høre på. Jeg skal ikke fortelle deg hvem som har rett. Det må du prøve å tenke litt på selv. Det er lov å være kritisk til det du hører, og det er lov å mene det som du synes høres fornuftig ut.

Det står i Bibelen at "Du skal elske din neste som deg selv". Dette tror jeg er den beste leveregelen av alle. Det gjelder også når du er forelska! Sett som et mål å ha har respekt både for dine egne og andres følelser. For det er like viktig å elske seg selv som å elske sin neste. (Når det står "elske" her, betyr det vennskapelig kjærlighet, ikke kjæreste-kjærlighet. Det er ikke meningen at du skal bli kjæreste med alle du treffer! Men det forstod du helt sikkert av deg selv)

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone