Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Til alle dere som ønsker en kjæresteFoto: Pål Gabrielsen

Til alle dere som ønsker en kjæreste

2003-10-23
Her er 12 tips som Andreas E. Eidsaa jr fra Storsalen menighet har laget. Disse kan være gode å ta med seg både for deg som er fjortis og forelska, og for deg som er litt eldre og gifteklar.
Ingen må tro at dette er en enkel og grei oppskrift, men det kan være fine tips å ta med seg, likevel:

1)
Prøv å finne en person som du har mye til felles med. Forskning viser at de parene som har flest like verdier og interesser, har mye større mulighet til å være sammen hele livet. Gift deg ikke bare ut fra kjærlighetsrus, den varer for de færreste evig.

2)
Prøv å finne en person som du kan dele troen din med. Det er lettere å ha et liv i en menighet, og beholde troen, når den andre er kristen. Hvis den du er eller blir kjæreste med ikke er kristen, vær ekstra bevisst på hva du står for.

3)
Bli ikke desperat om det tar tid. Det skjer ofte når du minst venter det. Hopp heller ikke på det første og beste, bare fordi mange rundt deg begynner å få kjæreste.

4)
Ha tro på deg selv, og at du vil bety mye for et annet menneske.

5)
Ikke vær redd for å ta kontakt med folk du synes virker spennende, det nytter ikke sitte hjemme og vente at noen hopper i fanget på deg. Altfor få av dere tør å snakke med hverandre. Dere må flørte mer med hverandre, gi komplimenter som er ekte! Ta initiativ selv, våg å ta sjanser!

6)
Inviter på date. Du blir ikke kjent med folk hvis du ikke får pratet litt utenom store gjenger. La det være uhøytidelig, og si gjerne at du har lyst til å bli bedre kjent. Sett fokus på den du inviterer med, og ikke bare snakk om deg selv. Den du går ut med skal være utrolig forelska for å gidde å høre deg skryte hemningsløst av deg selv i timevis.

7)
Hjelp hverandre! Jeg hadde neppe vært gift hvis ikke jeg hadde hatt venner som så: "stå på nå!", når jeg tenkte å trekke meg fordi jeg mistet troen på det. Jeg kjenner mange som har fått hjelp, og det gjorde det mye enklere. Ta ansvar for hverandre.

8)
Vær ikke for kresen, men gi folk en mulighet til. Plutselig viser det seg at folk er annerledes enn du tror. Du finner aldri drømmemannen eller drømmekvinnen uansett. Det er bare noe folk sier på bryllupsdagen. Kutt vekk noen av kriteriene du opererer med. Tenk på hva som er viktigst, og husk at svulmende muskler og en sprettrumpe ikke varer evig likevel.

9)
Gutter: Vis respekt for den du har lyst til å bli kjent med. Ikke treng deg på og invader livet dere. Får du et klart signal, så aksepter det. Hvis du spør ei jente om å være med på kino, og hun dessverre ikke har tid de neste 10 årene, så ta hintet.

10)
Jenter: Ikke overtolk signaler. Hvis du spør en gutt om han har lyst på pizza pepperoni, og han sier nei, så sier han ikke nei til å bli kjæreste meg deg for det. Han er kanskje bare allergisk mot pepperoni.

11)
Be Gud om veiledning. Jeg har ikke opplevd så ofte at Gud er veldig klar på dette temaet, men jeg har opplevd at Han gir signaler. Det kan dessuten være vanskelig å skille mellom Guds stemme, og egne intense ønsker.

12)
Lek ikke med andre mennesker. Noen fyrer opp og gir forhåpninger til et annet menneske for selv å få bekreftelser. Og det som gjør meg mest sint, er når jeg hører at noen i menigheten utnytter at en person liker dem, til å tråkke over intimgrensene. Du skal ikke bruke andre mennesker! Det er primitivt og kaldt hvis du utnytter mennesker følelsesmessig eller seksuelt.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone