Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Kristen Harry Potter?Bokomslaget til den sjette boka i serien om Harry Potter. Foto: Bloomsbury

Kristen Harry Potter?

Dammann, Josva
2007-10-23
Flere kristne har reagert på bruken av magi i bokserien om Harry Potter, men nå avslører forfatteren at bøkene har paralleller til kristendommen.

Surt eple
Flere kristne ledere har advart mot bøkene om Harry Potter og anklaget serien både for å gi unge lesere dårlige forbilder og å reklamere for hekseri, trolldom og okkultisme. Men nå kan det se ut til at kritikerne må vurdere å snu på hælen, bite i det sure eplet eller finne et annet uttrykk å gjennomføre.

MTV.com kan nemlig fortelle at den etter hvert svært berømte Potter-forfatteren J. K. Rowling både går i kirken og har lagt inn religiøse paralleller i bøkene.

Religiøse paralleller
- For meg har de (religiøse parallellene) alltid vært åpenbare, men jeg ville aldri snakke for åpent om det fordi jeg tenkte at det kunne vise mennesker som bare ønsket historien hvor vi var på vei, fortalte forfatteren i følge nettsiden på en pressekonferanse.

Da Einar Bjorvand, 1. amanunesis i engelsk litteratur ved Universitetet i Oslo, anmeldte Harry Potter and the Half-Blood Prince på Jay.no skrev han blant annet:
- Forbildet her er selvsagt morens selvoppofrende død i kjærlighet til sin sønn, med de klare kristne paralleller som dette har. Det er nesten så man får lyst til å sitere 1. Kor. 13:7: Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt.

Narnia og Ringenes Herre
Populær fantasylitteratur fra kristne forfattere er for øvrig ikke noe nytt. C. S. Lewis og J. R. R. Tolkien, forfatterne bak blant annet Narnia og Ringenes Herre, tilhørte også den kristne troen og brukte ofte paralleller til religion i fortellingene sine.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone