Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Svensken SamuelSamuel Ljungblahd har blitt kjent for sitt heftige sceneshow, men var relativt rolig da vi møtte han på Skjærgårds Foto: André Moises Lia

Svensken Samuel

Fuglset, William
2007-07-12
Samuel Ljungblahd elsker å holde konserter. Så lenge publikum også koser seg.
Det er store sjanser for at du har sett ham i løpet av sommeren, Samuel Ljungblahd holder nemlig konserter flere steder i Norge ved siden av Skjærgårds. Men selv om mannen er blitt hele kristenfolkets livefavoritt på grunn av sitt heftige sceneshow er merkelig rolig når vi møter ham i en liten bu, i ly for regnet som herjer Skjærgårdsfestivalen.

Sammen med publikum
- Innstillingen vår er at konsertene skal låte bra samtidig som det skal se bra ut, sier svensken, som holder formen selv om han passerte tredve for flere måneder siden.
- På konserter er det man ser med øyet 50% av opplevelsen, og vi prøver å leve opp til det. Det er bare sånn vi er. Dessuten ønsker vi at det skal være en atmosfære når vi spiller, at vi ikke bare er et band som spiller, men at vi holder konserten sammen med publikum. Vi skal ha det moro!

Og Samuel er ikke en mann som bare har det i kjeften. Vi har vel aldri vært på konserter der så mange av publikum har danset så mye som de gjør på Samuels konserter.

- Du er ikke redd for at folk vil få en nedtur når de kjøper albumet ditt, i og med at konsertopplevelsen blir fraværende på en CD?
- Nei, jeg er ikke det. Uansett kan vi ikke gjøre så mye med det; vi kan ikke holde kjipere konserter bare fordi det skal bli mer likt skiva. Det er bare sånn det fungerer.

Radiosingel
Det er ingen tvil om at Samuel liker seg i Norge. Når vi nevner konserten på Ufestivalen lyser øynene opp og vi får et smellkyss, og det må vi jo tolke positivt. Men kommer han tilbake?

- Ja, vi kommer tilbake. Vi skal ha noen konserter i Norge litt senere denne måneden, før vi satser tungt i Sverige en stund. Men i september og oktober kommer vil til å ha ny turne, og vi kommer helt sikkert innom Norge da også.

Dessuten ønsker Samuel å satse mer profant også. Planene om en radiosingel lever, en radiosingel vi kanskje kan få høre i Norge også?
- Ja, det håper vi på. Det er noe vi hele tiden har hatt i tankene, så det er ikke umulig at Samuel Ljungblahd spilles på radioen - både i Sverige og Norge.

Halvgal svenske
Og når vi senere på kvelden følger med Samuel på hovedscenen på Skjærgårds er vi ikke i tvil om at flere bør bli kjent med mannen og musikken hans. Atmosfæren. Stemningen. Vi merker at Samuel heller ikke nå bare har det i kjeften - dette er en konsert vi gjør sammen. Et par tusen våte skjærgårdsmennesker og en halvgal svenske.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone