Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Kristen + russ?Illustrasjonsfoto Foto: Brynjar Benjamin Nystedt

Kristen + russ?

Dammann, Josva
2006-04-06
K(risten)russen
21-23 april inviterer k(risten)russen til russefestival i Kragerø.
- Vi ønsker at russefestivalen i Kragerø skal være et arrangement for russen, og gleder oss til å presentere et fornyet Russetreff, sier Sven Ludvigsen som er Festivalsjef for russetreffet som arrangeres av Skjærgårdsgospel.

- Vi er spesielt spent på å invitere til en helaften på Tangen Verft. I en av hallene på det nedlagte skipsverftet skal vi rigge til med masse lyd, lys og røyk for å skape en fantastisk ramme for lørdagskvelden, forsikrer den ivrige festivalsjefen.

Fest og undervisning
At Skjærgårds står som arrangør av treffet i Kragerø kommer tydelig frem gjennom mange musikalske godbiter. Maria Solheim, Dreampilots, UngFila, Expect og Skjærgårds' egne festivalteam Teil og P.I.T. skal hjelpe russen å feste, mens Andreas Hegertun og Knut Tveitereid skal stå for mye av undrevisningen.

Både og
- Vi synes det er viktig å kunne tilby et alternativt arrangement som ikke nødvendigvis trenger å bli stilt opp imot andre arrangementer som Kongeparken og Tryvann, forteller festivalsjefen og forklarer at treffet i år er lagt tidligere for å unngå kollisjoner med større arrangementer.
- Vi håper at de som vil til Kragerø ikke nødvendigvis trenger å oppleve at man må velge enten eller, men kan tenke både og.

- Er dette et arrangement som også passer for ukruss?

- Hvis du tenker at ukruss er russ som ikke har noen kristen tilknytning, så kommer det an på hvor "åpne" de er, sier Ludvigsen som ikke legger skjul på at det er en rusfri festival som vil være preget av "kristent innhold". - Samtidig er det fullt mulig å velge alternativt når det gjelder for eksempel seminarer, legger representanten fra skjærgårdsledelsen til.

- Selvfølgelig skjønner også vi at dersom folk har aversjoner mot
"kristelige" ting så velger de nok ikke Kragerø i utgangspunktet.

Hovedvekt av kruss
- Det har vært og er nok en hovedvekt av kruss, men vi forholder oss til hvor mange russ som kommer, svarer Ludvigsen på spørsmål om det pleier å komme mange vanlige russ. I år håper festivalledelsen å kunne trekke mellom 600 og 700 avgangselever fra videregående skoler i hele landet til Kragerø.

- Hvilke forventninger har dere til krussetreffet?

- Vi legger opp en festival som vi kan være stolte av, og som vi tror Russen vil like. Vi er egentlig ikke så opptatt av om folk kaller seg russ, kruss eller ukruss.

- Vi fokuserer på å lage et bra arrangement hvor alle er velkomne.

- Er du innstilt på å ha det gøy i Kragerø, så blir det gøy! sier festivalsjefen med et smil.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone