Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Hore eller Madonna?Madonna åpner sin nye turné med en korsfestelsesscene som har provosert mange. Foto: Faksmile: www.confessionstour.com

Hore eller Madonna?

Dammann, Josva
2006-05-28
Den internasjonale artisten Madonna åpner det nye turnéshowet sitt med å korsfestes på et diamantkors. "Jeg tror ikke Jesus ville vært sint på meg", sier Madonna til det britiske magasinet Female First.
Madonna har flere ganger tidligere terget på seg både kristne og jøder. Nå er det igjen de kristnes tur til å la seg provosere.

Korsfestelse
Madonnas nye turné Confessions åpner med sangen Live To Tell. Det er i dette åpningsnummeret superstjernen henger på et diamantkors til en verdi av 65 millioner kroner. På hodet har hun en falsk tornekrone, og bilder av fattigdom og nød vises på storskjermene. Nøyaktig hvordan symbolikken fungerer er uvisst, men hovedpersonen selv sier at stuntet skal være en oppfordring til å støtte kampen mot aids.

Hore eller Madonna?
Madonnas intensjon om å hjelpe fattige er det nok få som stiller seg kritiske til, men 47-åringens metode er omdiskutert. Mange ser på flere av Madonnas "stunt", hvor hun blander et horete image med helgener og hellige gjenstander, som et opprør mot en del av skoletiden som hun måtte tilbringe ved en streng katolsk pikeskole.

På Madonnas nettsider beskrives turnéåpningen som et bevis på at artisten fortsatt kan sjokkere.
- Jeg tror ikke Jesus ville vært sint på meg og budskapet jeg prøver å formidle. Jesus lærte oss at vi skulle elske vår neste, sier poplegenden, som tilhører den jødiske trosretningen Kabbala, til magasinet Female First.

Ansvar
Hva Jesus synes, er vanskelig å vite sikkert. Debatten om hva Madonnas motiver egentlig er vil utvilsomt fortsette. Vi aner et lite glimt i øyet når en talsmann for den engelske kirken til Female First spør:
- Er Madonna klar til å ta på seg alt annet som følger med det å bruke en tornekrone?

(Kilde: Madonna.com, Female First og Vårt Land)

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone