Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Kristne, men musikereMatt "Mojo" Morginsky på hovedscenen. Foto: Josva Dammann
OC Supertones:

Kristne, men musikere

Jay på skjærgårds!
Dammann, Josva
2005-07-12
Matt "Mojo" Morginsky fra OC Supertones mener det er en stor motsetning i det å være kristen og artist.
Ja, de elsker!
- Denne konserten er den beste vi har hatt i Norge!, sier Mojo, vokalisten i OC Supertones. Denne konserten var den siste også. Det er tredje året på rad ska-bandet spiller på Skjærgårds. Ifølge Mojo er det vanligvis villere på konserter i USA enn i Europa, men denne gangen overgikk vi tydeligvis stormakten så det holdt.
- Noen ganger lyver man og sier at et land er det beste å spille i, men vi lyver ikke når vi sier at vi elsker Norge, flørtet Mojo med publikum fra Skjærgårds' hovedscene. En av grunnene til at Supertonene elsker Norge er at det er mer enn bare en konsert. Her kan de også henge rundt og kose seg!

Yndlingstann
Det er Matt som står for det meste av pratinga. Han innrømmer det selv mens vi venter på at de andre skal komme ut i sola. Mot slutten av karrieren er det kanskje på tide å tenke tilbake.
- Hvilken av CD-ene deres er den beste?
- Det blir litt som å spørre hvilken tann som er favoritten din, sier Matt før han bestemmer seg for at hvis han faktisk må velge, så ville det vært "Revenge of the OC Supertones"
- Noen ganger liker man ikke en sang, men fordi man tror den appellerer til mange putter man den på en CD likevel, sier Matt. Han mener det er en felle som de har unngått på "Revenge".

Ydmyk og bare tøff!
Supertones har angret på mye gjennom karrieren. Både synd og feiltakelser fører til anger understreker de. Men også egoisme og selvopptatthet er noe Mojo mener man må kjempe mot. Det er her Morginsky mener motsetningen mellom å være kristen og å være artist ligger.
- Bibelen prater om å være ydmyk, men for å få suksess i musikk må du prøve å overbevise alle om at du er en fantastisk person. Det er lett å være stolt og det er en kamp å huske at: Hey, Gud har gitt oss denne gaven. Vi må være takknemlige!

Veien videre
Likevel sier Mojo at han tror alt har vært Guds plan. Karrieren har ikke vært tilfeldig, og tilfeldighetene tror de tydeligvis de styrer unna når de fortsetter livene sine. De fleste av bandmedlemmene fortsetter med musikk. Selv Mojo kommer antakelig til å gi ut noe en gang i blant, men bare som hobby. Matt har nemlig vært OCs vokalist fra starten, men nå skal han konsentrere seg mer om å hjelpe andre med troen deres.

Spørsmål og svar
- Vet du hva "apologetics" betyr?, spør Mojo.
Med en ordbok for hånden ville svaret blitt at det er noe i nærheten av ordet "unnskyldende". Men uten ble svaret nei. Morginsky gjentar betydningen av ordet flere ganger for å passe på at jeg får skrevet den ned helt korrekt. Det er som om han leser fra en ordbok, men det er tydelig at dette er viktig for han.
- "Apologetics" er å utruste kristne så de alltid er klare til å gi et svar for håpet som er i dem.

Mojo forklarer på nytt med andre ord at han skal hjelpe kristne til å forsvare troen sin. Å gi opp en suksessfull karriere som frontfigur i et band til fordel for å undervise andre kan ikke være lett, men det er tydelig en oppgave han tar seriøst. Også er det vel litt ydmykt gjort også?

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone