Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Jay på korøvelseKordirigenten Ragnvald (t.h.) og voksenlederen Geir i sitt rette ess. Foto: Hege Sannerhaugen

Jay på korøvelse

Sannerhaugen, Hege
2005-06-10
Musikken kommer ut av høyttalerne. En gjeng ungdommer står og synger av full hals om Jesus. Foran står dirigenten Ragnvald og tar av, og blant guttene står voksenlederen Geir.
Ragnvald Holst Larsen og Geir Gustavsen liker tydeligvis hva de gjør og de gjør en god jobb. Det kan jeg se på alle i koret. De har utstråling.

Jeg er på en av øvelsene til gospelkoret vivace, som holder til i Eidsvoll. Ragnvald har vært med siden det hele startet for 15 år siden, og har vært dirigent i 10 av dem. Geir har vært voksenleder i to år, men er en gammel "vivacer". Han har selv vært med i koret i seks år, da han var yngre. Jeg blir fascinert av drivkraften til disse gutta.
- Det viktige er vår filosofi; bare kom som du er. Du trenger verken å tro på Jesus eller å kunne synge. Det er mange av dem. Men med litt glory og guts så blir det bra, sier Ragnvald mens han rydder i notene.

- Du har vært dirigent i 10år. Hvordan bestemte du deg for å begynne med dette? Og hvorfor er dette noe du brenner for?
- Det er på en måte min jobb i Guds rike, svarer Ragnvald.
Jeg er veldig interessert i hvordan han har holdt motivasjonen oppe så lenge.
- Det er vel ikke en dans på roser hele tiden?
- Noen ganger er det mye mas og kjas, men alt er verdt det. Man får se at noen møter Jesus og at mange forandrer seg. Det er artig å drive med, smiler han. - I dag ble det med to gutter til, det er kult!

Gjør det for penga
Ragnvald sier, og sørger for at jeg får med meg, at det er ikke en rett motorvei selv om du er med Jesus, men at det er en kjerrevei i Guds rike. Geir er helt enig med Ragnvald. Jeg spør han om hvorfor han begynte som voksenleder?
- Lønna. Alt jeg tjener her er skattefritt.
- Får du lønn for det du gjør her?
- Nei, sier Geir med et stort glis om munnen, - men sånn helt seriøst, så er det veldig kult. Det er veldig gøy å være sammen med folk her. Dessuten får jeg fri fra kone og unger.
Det går ikke mer enn et sekund før han tilføyer:
- Nei da, jeg har en nydelig kone altså. Det må du skrive. For hun er helt nydelig. Ungene også.

Kor-tur
Geir vil at ungdommen i dag skal ha den muligheten han hadde da han var yngre. Og de synes begge at det er artig å se hvordan de unge utvikler seg.
Hver sommer drar koret på tur. I år går turen til Danmark og Sverige. Her er det fullt med moro og muligheter til å bli bedre kjent med Jesus gjennom andakter og bibeltimer. Hvert år er koret på gullbrannafestivalen. Dette er en kristen festival i Sverige. Dette er det sjette året vivace tilbringer tiden på stedet. Her kan man oppleve Jesus sammen med andre.

Andakten
- Noen er nok litt skeptiske, de tror det handler om regler og hva man ikke kan gjøre når man er kristen, sier forteller Geir til ungdommene. - Men det handler egentlig om hvordan Jesus er. I Johannes 8 står det om en kvinne som ble tatt i ekteskapsbrudd. De lærde (De kunne alt som stod i bibelen. Disse gutta var kjempesmarte.) tok med henne til Jesus og sa at i følge lovene skulle hun steines. Jesus sa det at den som var helt uten synd kunne kaste den første steinen. Alle gikk og det var ikke en igjen, bare kvinnen og Jesus. Da sa Jesus til kvinnen; "Kvinne hvor er de? Har ingen fordømt deg?" "Nei", svarte hun. "Da skal heller ikke jeg fordømme deg. Gå bort og synd ikke mer fra nå av." Dette er det handler om. Du møter ikke fordømmelse hos Gud. Bare kjærlighet."

Dette forteller Geir til ungdommene. De har nemlig en andakt i korøvelsen. Så synger de det de har lært i dag og avslutter, som vanlig, med Fader Vår.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone