Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Judas drømmer om vafler…- Det er mange spennende utfordringer på folkehøgskolen, sier Johannes Hildre Spilling fra Søgne og Ida Hiorth Olsen som har noen av hovedrollene i musikalen Maria Magdalena. Foto: Eleni Maria Stene

Judas drømmer om vafler…

IKF, Eleni Maria Stene,
2005-05-03
- Når jeg blir stor skal jeg bli den første vaffelstekende astronaut-skuespilleren, sier Johannes Hildre Spilling fra Søgne med et lunt glimt i øynene. Akkurat nå spiller han Judas i musikalen "Maria Magdalena". Der er det mer sølvpenger enn vafler…
Johannes Hildre Spilling er for tiden elev ved Rønningen folkehøgskole og aktuell i rollen som Judas Iskariot i musikalen "Maria Magdalena". Med seg i musikalen har han Ida Hjorth-Olsen fra Arendal.
- Vi gleder oss til å dra på turne. Det blir sikkert både kos stress og lite søvn, mener elevene. Altså nærmest som et vanlig døgn på folkehøgskolen, men på hjul mellom ulike steder i Sør-Norge. Å spille, synge og danse er bare en av mange utfordringer de har prøvd seg på siste året.
- I tillegg til å sette opp musikal synes jeg det har vært kjekt med skoleturen til Italia. Vi fikk til og med se paven, forteller Ida.
- Jeg synes fjellturen på Besseggen og overnatting i iglo noen av høydepunktene, sier Johannes.

Bibelen og da Vincikoden
- Musikalen handler om den bibelske påskedagene, kvinna Maria Magdalena og hennes forhold til Jesus, forteller elevene ved Rønningen.
Det er ikke hverdagskost å spille de bibelske personene Maria Magdalena, Judas og Barrabas for folkehøgskoleelevene, men pågangsmotet og engasjementet er stort. Både Bibel og boken Da Vinci koden har vært lesestoff for mange av elevene siste tiden.
- Boka Da Vincikoden, som har blitt lest av mange nordmenn siste året, aktualiserer på en måte bibelfortellingen. Elevene ved Rønningen leverer sitt bidrag i debatten om Bibelens fortellinger ved å sette opp denne musikalen. I denne musikalen, som er skrevet av dramatikeren Thor Rummelhoff, er det ikke tvil om at Maria Magdalena hadde verdens eldste yrke og var på den laveste delen av den sosiale rangstigen. Stykket forteller derfor om den utrolige forvandlingen kvinnen går igjennom når hun møter Jesus, forteller Camilla Pettersen, lærer ved folkehøgskolen.

Johannes og Ida er snart ferdig med året sitt på folkehøgskolen i Oslo. Snart står nye utdanningsvalg for tur og det er ikke lett å vite hva man skal satse på. Akkurat nå er likevel elevene mest opptatt av å finpusse på de siste replikkene og dansetrinnene i musikalen før de drar på turne.
- Vi gleder oss veldig til å turnere på Sørlandet og håper mange har l lyst til å komme, sier de smilende ungdommene.
Vaffelsteking og spising må vente. Noen sure kaffikopper er de eneste de for tid til mellom hektiske musikalprøver.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone