Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Kaffe og troGuttene synger av full hals, akkompagnert av Åge og gitaren. Foto: Steinar Lea

Kaffe og tro

Lea, Steinar
2005-05-01
Det knitrer lunt i peisen. Fem gutter har kommet sammen for å snakke om Jesus i hverdagen og slike ting. Kaffen er klar. Hva går egentlig praten i, og hvorfor samles de slik én gang i uka?
Madla i Stavanger er stedet, torsdag er dagen, og Åge Skretting (17) står i døra og ønsker dem velkommen. Klokka slår åtte. Praten går i løst og fast, og de har mye på hjertet, så konsentrasjonen er ikke helt på topp da Åge etter litt spør om de skal begynne, og tar fram gitaren.

De bruker litt tid på å lovsynge, men av og til må latteren slippes ut. Når fem gutter i sin beste alder synger av full hals til en liten kassegitar, sier det seg nemlig selv at det ikke alltid det blir så rent og fint.
- Det er ulike måter å tilbe Gud på, sier Kjetil Røysland (18). - Å synge er mye kjekkere enn å sitte med foldede hender. I lovsangen kan jeg være meg selv.
Borte fra sofakroken hører vi John Erik Thomassen (19) si seg helt enig.
- Det er kos å synge.

Hvorfor samles?
Bibelgruppe, Jesusgruppe, eller hva du nå velger å kalle det. Samles gjør vi uansett, med den felles interessen at vi alle har valgt å være etterfølgere av Jesus; kristne som det også kalles.
- Hvorfor tror mange at det er så stress å være kristen?
Åge slipper spørsmålet, og det begynner å rulle.
- De tror det handler om lover og regler, sier Cay Martin Moy (16). - Alt for mange tenker begrensninger når de tenker kristendom, men det er jo ikke det det går i.
Spørsmålet rulles videre:
- Hvorfor er det ikke stress da?
Cay Martin skyter inn:
- De som tenker at kristendom er stress, tenker ofte at det handler om å prestere, ikke å overlate ting til Gud, og en slik tankegang fører ofte til skuffelser.

Ingen dømming
Bibelverset Romerne 8.1 kommer siden fram, som forteller oss at det er "ingen fordømmelse for den som tror på Jesus".
- Et herlig vers, selv om det er litt vanskelig å ta helt innover seg.
De snakker ivrig om temaet, og blir enige om at som kristne må de formidle at det de tror på verken handler om stress eller fordømmelse. De må ikke la sine liv bli preget av proppfulle programmer.
Kjetil kommer på et vers han liker godt, og som han synes det passer å komme med nå:
- "Fred etterlater jeg dere, min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir", leser han fra Joh. 14, 27. - "La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet."

En for mange ikke så helt vanlig tordagskveld har kommet til veis ende, en kveld hvor det handler om å få fokus i hverdagen.
- Det blir mye mer personlig å snakke om tro når venner møtes i en liten gruppe som dette, forteller Cay Martin.
- Ja, for du kjenner de du er med, kommer det fra John Erik.
Andre nikker med.
- Dette blir noe helt annet enn å kun gå på fellesmøter. Det styrker troen å snakke med hverandre, og å be sammen slik vi gjør som en avslutning på kvelden. Vi trenger både små og store fellesskap som kristne.

Påfyll
- Det handler om påfyll, sier Kjetil.
- Og om å ta med Gud i hverdagen rett og slett, fortsetter Cay Martin, før han poengterer at det er fint å kunne minne hverandre på saker og ting, og gi hverandre noe å tenke på.

Guttene sitter stille og tenker litt over den bekreftelsen de nettopp har gitt hverandre på hvorfor de faktisk samles slik de gjør.
Kaffen er drukket opp. Praten går igjen over til løst og fast.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone