Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
På Pilegrimsferd

På Pilegrimsferd

i Kristin Lavransdatters fotspor
2005-03-02
Søndag 6. mars tar organist Iver Kleive, skuespiller Elisabeth Matheson og sanger Jorun Hermansen oss med på pilegrimsreise i Kristin Lavransdatters fotspor.
Forestillingen "På Pilegrimsferd i Kristin Lavransdatters fotspor" tar utgangspunkt i den siste natten i Kristins liv. Hun er alvorlig syk og vet at hun skal dø. I denne siste natten ser hun tilbake på livet og sitt forhold til Gud, familien og sine medmennesker.

En hvilestein
- Kan vi ved å følge Kristins fotspor ane Kristi nærvær langs veien?, spør aktørene. - Vi ønsker å følge Kristin i hennes leting etter mening, i trangen etter å se seg selv i en større sammenheng og i lengselen etter ubetinget kjærlighet. Vi ønsker at forestillingen skal være en hvilestein på veien, forteller de.
- Det er gjerne når vi hviler at svarene kommer. Det er ofte fra hvilestedene vi får perspektiv, sier manusforfatter Elisabeth Matheson.

Forestillingen henter sine tekster fra Sigrid Undsets trilogi "Kransen", "Husfrue" og "Korset" og er produsert av Elisabeth Matheson og Jorun Hermansen. Musikken er komponert og arrangert av Iver Kleive. Han har gjennom arbeidet med forestillingen latt seg inspirere av historien og gitt musikalske stemninger og farger til teksten. Publikum får også høre musikk av Trond Kverno, Kjell Mørk Karlsen, norske folketoner og hymner fra middelalderen.

Aktørene
Elisabeth Matheson spilte Kristin i filmen "Kristin Lavransdatter" i Liv Ullmans regi. Publikum over hele landet kjenner henne også fra Riksteaterets forestillinger "Den fjerde nattevakt" og "Medmenneske". Elisabeth Matheson har fast engasjement på Det Norske Teater.

Jorun Hermansen er sanger med utdannelse fra Norges Musikkhøyskole. Hun hadde sin debutkonsert i Gamle Logen i Oslo høsten 2000. Jorun Hermansen har arbeidet med kirkemusikk i mange år, både som solist i de kjente korverkene og med den norske arven av religiøse folketoner.

Iver Kleive er komponist, arrangør, studiomusiker, kordirigent og først og fremst en allsidig organist. Han er kjent gjennom sitt samarbeid med mange fremtredende musikere, for eksempel Knut Reiersrud, Sigmund Groven og Sondre Bratland. Iver Kleive spiller de store orgelverkene og de skjøre salmene. Han er en erfaren improvisatør, det blir tydelig også i denne forestillingen. Til daglig er Iver Kleive organist i Helgerud kirke.

Overskudd til Normisjon
Forestillingen er sett av over 3000 mennesker siden premiéren i Søsterkirkene på Gran, Hadeland i juni 2003. Den har tidligere bare vært vist en gang i Oslo. Forestillingen har fått svært god respons fra både publikum og presse.

Når forestillingen nå vises i regi av Normisjon i Trefoldighet kirke i Oslo betyr det at overskuddet går til Normisjons arbeid i Mali. Overskuddet fra forestillingene i Nordstrand kirke går til Aserbajdsjan; Kirken i Nich.

(Kilde: Pressemelding fra Normisjon)

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone