Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Jesus på skolenDelirious! Foto: Merete Eriksen
Nordic 04

Jesus på skolen

Eriksen, Merete
2004-10-19
Hvert år arrangerer Ny Generasjon en Internasjonal konferanse kalt Nordic. På denne konferansen kommer flere tusen kristen ungdommer sammen for å be, lovsynge Gud og få god undervisning om hvordan fortelle om Jesus på skolen sin.
I år ble Nordic arrangert i Sveriges nest størst idrettshall, Scandinavium. På programmet sto blant annet Konsert med Delirious og Carola, og talere som Joakim Lundqvist, Stephan Christiansen, Knut Idland og Ulf Ekemann. Det ble satt opp gratis busser fra de fleste byer i Europa som har Ny Generasjons arbeid. Med det dukket også opp en del fra Canada og Australia.

30. september kom tusenvis av ungdommer til Scandinavium. Alle i et godt humør og et håp om å møte Jesus denne helga. Vi ble stuet inn i Sovesaler, som kanskje ble litt overfylle etterhvert. Måltidene ble spist i en av McDonalds resturantene. Så jeg kan vel trygt si at vi ble lei av hamburgere. Kl. 19.00 begynte åpningsmøtet med Joakin Lundqvist som taler.

På fredagen begynte det for fullt. Kl. 9.00 var det bønn etterfulgt av lovsang og undervisning ved Knut Idland. Dagen fortsatte med talere som Stephan Christiansen og Joakim Lundqvist. Kvelden fikk en "hei-dundrenes" slutt med Delirious. Salen var helt full og lyden på sitt høyeste.

Lørdag startet som likt med fredagen, med bønn. Etter det fikk vi "kraftig" undervisning ved Stephan Christiansen om "Hva gjør man om det ikke går?". Dagens Workshop var Pep-talk. Hvor hver enkel kunne fortelle hva som skjedde på sin skole. På denne måten fikk andre ideer til å starte på sin skole. På Island hadde de foreksempel hatt brytekamp i en søledam - for å fortelle at Jesus kunne vaske deg fri fra all synd.

Første delen av kveldsmøte hadde Ulf Ekemann. Kvelden skulle avsluttes med en Carola-konsert, men desverre måtte Carola avlyse konserten for hennes mor var alvorlig syk. Konserten ble erstattet med en lovsangskonsert, og mot slutten av denne konserten fikk vi brev fra Carola om at moren hennes var død.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone