Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Skjærgårds Music & Mission 2004Over 5000 mennesker var samlet foran hovedscenen lørdag kveld. Foto: Johannes Holmedahl

Skjærgårds Music & Mission 2004

Holmedahl, Johannes
2004-07-07
Forrige uke fyltes en hel øy av festival! Risøya utenfor Tvedestrand var fullstappet med ungdommer fra hele landet - både kristne og ikke-kristne. Og så mange som 350 av dem var konfirmanter.
Uke 27 var Skjærgårdsuken. I en hel uke fylles Risøya, utenfor Tvedestrand, av konserter, bibeltimer, kurs, bading, flørting, gråting, soving, grilling, humor og Jesus. Hele 18.600 dagsbilletter ble solgt, og over 5000 var samlet foran hovedscenen lørdag kveld.

KonfCamp
Spesielt for Skjærgårds er KonfCamp - et eget opplegg for konfirmanter fra hele landet. Så mange som 350 konf'ere var med på egne bibeltimer med ungdomsprestene Knut Tveitereid og Espen Hasle, og hadde grupper til langt på natt. Blant aktivitetene var også bygging av olabiler til et stort olabilløp som gikk av stabelen lørdag formiddag. Med Autofil-programleder Jan Erik Larsen som konfransier, kjørte konfirmantene med sin gruppes ære på spill, og livet hengende i en tynn tråd.

Skjærgårds målgruppe
Jay stilte spørsmål i forkant av Skjærgårds hvem som egentlig festivalen er beregnet på. Kristne eller ikke-kristne? Festivalsjefen er klar i svaret sitt:
- En ikke-kristen vil ikke skjønne bæret av lovsangen og det som foregår i møteteltet, sier en sliten Jarle Storebø til Jay etter festivalens siste konsert. - Jeg synes det er viktig med en festival der vi kristne kan være sammen og senke skuldrene. Men selvfølgelig håper vi på ringvirkninger av dette blant de kristnes ikke-kristne venner.

Storebø ønsker ikke at Skjærgårds skal være en Quart light, men en fullverdig festival med et annet fokus.
- Vi er ikke interessert i å nå 35-åringen som er irritert fordi han ikke har et øltelt å gå til. For oss er konfirmanten mye viktigere.

Festivalens store dager
Selv om festivalen foregår hele uken er likevel fredag og lørdag for mange høydepunktet. Da settes hovedscenen opp, og store navn står på plakaten. I år kunne vi blant annet høre Carola, Christian Ingebrigtsen, kristenrockbandet Petra, deathmetallbandet Extol, Delirious?, Luna Halo, og mange flere. (Se i venstremargen for konsertomtaler).

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone