Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
JuanFoto: M.R
Skrivekonkurransen:

Juan

2004-07-07
Vinneren av Jays store skrivekonkurranse ble M.R. Han valgte kategorien "tekst til bilde", med et motiv fra Mexico. Les vinnerteksten her.
Juan var redd. Han satt på huk under et teppe bak i en lastebil sammen med mange andre. Han var fra Mexico, og for noen uker siden hadde moren hans dødd etter lang tids sykdom. Faren hans kjente han ikke, og var ikke engang sikker på at han var i live. Han hadde bestemt seg for å ta seg jobb i USA, men for å gjøre det måtte han først komme seg inn i landet, noe som ikke var lett. Han var bare 16 år, men planla å ta seg en jobb sånn at han kunne forsørge søsteren sin på 2 år. Han bodde ved en elv, og et stort jordområde hvor man kunne dyrke grønnsaker. Men dette strakk ikke til.

Hele bilen ristet. Han tenkte på hva han skulle gjøre hvis dette ikke gikk. Han hadde kommet i kontakt med noen som smuglet folk over grensen, og betalt nesten alt han hadde for å sitte på lastebilen. De hadde nå kjørt i litt over to timer, og lastebilen stoppet. Han tittet forsiktig ut av teppet. Hele rommet var fullt av meksikanere som lå under tepper. Han kjente igjen mange, men hilste ikke. Alle så bare tomt ut i lufta. For mange, inkludert ham selv, var dette en sjanse til å få et skikkelig liv. De fleste hadde betalt nesten alt de eide for å komme inn i USA, og ble de tatt ventet et liv i enda verre fattigdom enn det de hadde fra før av i Mexico. I USA hadde man muligheten til å bli rik, det var det man pratet om i Mexico. Hvor lett det var å tjene seg rik, og hvor god lønnen var. Alle hadde på et eller annet tidspunkt drømt om å dra til USA.

Nå satt han her, lastebilsjåføren åpnet bakdøra, og sa at vi bare var femten minutter unna grensen. Han la tomme pappesker over alle, og ba alle ligge stille under teppene sine. Juan skalv. Han tenkte på alle mulighetene som ville åpne seg om dette gikk, og hvor galt livet hans ville bli om det ikke gikk. Han lukket øynene, og prøvde å skyve vekk tanken. Lastebilen fortsatte å kjøre, og etter ca. femten minutter, stanset den igjen. Juan kunne litt engelsk, og fulgte med på samtalen. Vakten spurte Lastebilsjåføren spørsmål om hva han skulle, hvorfor han skulle over grensa og om han hadde pass. Han svarte at han hadde varer til en butikk og ga han passet. Det ble stille. Juan holdt pusten.
”Ok,” sa vakten. ”Kjør videre. Det er seint og jeg vil hjem!” Sjåføren takket, og satte seg inn i lastebilen igjen. Lastebilen kjørte igjen videre, og Juan var overlykkelig! Var dette slutten på alle problemene i livet hans? Skulle han endelig få seg en jobb som var godt betalt? Etter en stund stoppet lastebilen igjen opp. Sjåføren åpnet døra, og ba alle komme fram fra teppene sine. Alle som var i lastebilen så forventningsfulle opp på sjåføren.
”Gratulerer! Dere er nå amerikanske statsborgere!” Alle smilte, og klemte hverandre. ”Her har dere de nødvendige papirene, og passet deres.” Han ropte opp alle navnene, og kastet en konvolutt til alle.

Etter en halvtime var de fleste ute av bilen, og Juan gikk vekk fra gruppen. Han så opp på en plakat. Den var formet som det amerikanske flagget, og det sto: "Welcome to USA, the land of opportuneties!" Juan nynnet av glede mens han gikk mot byen, og startet på et helt nytt liv.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone