Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Idol på U-festivalen - kun for kristne?Nå har du sjansen til å bli det nye pinsevennidolet! Foto: Ufestivalen.no

Idol på U-festivalen - kun for kristne?

Holmedahl, Johannes
2004-05-12
Idol-feberen har ingen grenser. Nå har den nådd kristenfestivalene og du kan bli stjernen. Men helst bør du gå i en menighet...
1.-4. juli 2004 går U-festivalen av stabelen på Hedmarktoppen. Festivalen, som har som visjon å gi leirdeltakerne en genuin oppevelse av Jesus, ønsker å få frem nye talenter. På deres nettsider kan du få med video av ditt sangtalent, eller være med og stemme frem din favoritt.

- Vi vil at folk skal filme seg selv og sende inn videoen til oss, sier informasjonsansvarlig for festivalen, Mikael Svartdahl til Jay.no. - Fra 1. juni kan alle være med og stemme på nettsidene våre, noe som skal resultere i 9 finalister. Disse vil bli delt opp i grupper på tre som skal konkurrere under tre U-star-show og konkurrere om å være med i superfinalen på festivalens siste dag.

Svartdahl presiserer at det ikke vil være noen slem jury som skal rakke ned på deltakerne:
- Det er leirdeltakerne og nettbrukerne som bestemmer.

For moro skyld
Mens TV2s Idol er blodig alvor og en kamp for platekontrakt, er u-festivalens versjon ment mer som et morsomt innslag mellom festivalens taler, konserter og show.
- Vi har tidligere hatt andre typer underholdningsinnslag på festivalen, og dette er ment som en erstatning for det, sier Svartdahl. - Vi ønsker også å kunne finne nye talenter og å knytte sterkere bånd mellom menighetene.
- Hva får vinneren?
- Stort sett ære.

U-festivalen - kun for kristne?

- Deltakerne skal kjempe for sin menighets ære, sier Mikael Svartdahl til Jay.no
Foto: Ufestivalen.no.
Til nå ligger allerede 15 deltakere med video på U-festivalens nettsider. Disse skal kjempe for sin menighet:

- Utgangspunktet er at deltakerne skal kjempe for sin menighets ære, sier Mikael til Jay.no.- Festivalens visjon er "å spre Jesus til ungdommer". Hvordan skal dere nå nye ungdommer når Idol-konkurransen kun er for de som allerede er aktive i en menighet?

- U-festivalen skal først og fremst være et samlingspunkt for ungdommer fra små og store menigheter i hele Norge. Festivalen skal være et sted hvor man deler erfaringer, får undervisning, bygger relasjoner og får sterke "Jesusopplevelser". Dette vil være med på å utruste ungdommer og inspirere dem til å spre Jesus til ungdommer i sin hjembygd.- Er ikke dette litt typisk for et kristent arrangement? Det at man på ene siden ønsker å nå nye, men tilpasser konseptet kun for de som allerede er aktive i en menighet?

- Absolutt!, svarer Svartdahl. - Vi er alt for dårlige til å kommunisere med mennesker som ikke er aktive i menigheter. Men U-festivalen har ikke som mål å først og fremst være et utadrettet arrangement. Vi ønsker at U-festivalen skal samle og styrke ungdommer i pinsebevegelsen, og utruste dem til å fortelle budskapet videre til sine venner.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone