Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Kristen på skolen:

Hvorfor har'u kors'a?

2004-05-23
Hvor lett er det å være kristen på skolen? Jay.no følger opp en tidligere serie der du kan fortelle om hvordan du synes det er å være kristen på skolen. Les Charlotte (14) sin historie.
Dette er en historie som går over ca to år. Jeg var på tilbake etter sommerferien og hadde da ingen venner på skolen. Hadde hatt noen som var yngre enn meg da jeg gikk på barneskolen men de var fortsatt "små" og gikk ennå på barneskolen. Etter noen dager på ungdomsskolen spurte ei fra niene meg:
- Hvorfor har'u kors 'a? Fordi du er kristen?
Så dum som jeg var så sa jeg:
- Det e'kke derfor jeg har kors da vett'u!

Jeg hadde en god del problemer på skolen. Var redd for at folk som kjente meg fra før skulle fortelle noen at jeg var kristen, eller at noen visste det og begynte å plage meg for det. At jeg var kristen holdt jeg for det meste for meg sjøl. Hadde bare sagt det til ei jeg hadde blitt kjent med. Ellers viste nesten ingen det. Jeg ble automatisk et mobbeoffer på ungdomsskolen når jeg begynte der… Alle fant noe dritt å si til meg.

For nesten fire måneder siden var jeg på konf.leir. Under et møte den ene kvelden var det forbønn. Jeg gikk fram og sto faktisk der framme kanskje et timer utover kvelden. Den kvelden ble jeg bedt for av mange forskjellige. De ba om at jeg skulle få det bedre på skolen.

Jeg var på konferanse time på skolen. Læreren min hadde merka stor forskjell på meg. Jeg tok fortsatt imot dritt, men tok meg ikke nær av det lenger… Nå hadde det uansett blitt mye mindre av det! Men etter turen merka jeg at alt var forandret på skolen. Ikke det at alle var hyggelige, men de va'kke sånn ekle som de hadde hvert før.

Det skjer fortsatt, men ikke i like stor grad som før. At jeg blir utstengt. At folk som går forbi kommer med stønn og later som dem spyr når de ser meg og sånn... Men jeg er altså helt sikker på at den turen jeg hadde på konf.tur hjalp meg. Har aldri følt at forbønn har hjulpet så mye som den gangen. Det hjelper meg ennå, jeg tar ikke akkurat imot dritt lenger heller… E'kke alltid like lett men jeg prøver å si fra til dem som sier noe jeg ikke liker.

Bønn: Kjære gud! Hjelp de som ikke har det så godt på skolen, og sliter med plagsomme "bølle frø". Hjelp dem sånn du har hjulpet meg, gjennom skolen… Det e'kke lett å være kristen når andre ikke skjønner poenget med det, men hjelp dem slik at dem ser din glede, og får oppleve din glede. La dem se hva du kan gjøre, å vis deg for dem. Amen.

Charlotte (14)

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone