Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Et himla liv...Trond Erik Aatlo og kona Ingvild følges fra de bryter opp fra sitt hjem i Oslo, for å bli misjonærer. Foto: Fredrik Arff
Misjonærreality i primetime på TV2:

Et himla liv...

3:16, Espen Utaker, Agenda
2005-01-28
På søndag starter TV2s nye serie "Et himla liv". TV2 er så fornøyd med serien som følger Normisjons misjonærer i Mali, at de har flyttet sendetidspunktet til primetime på søndag kveld.
I samarbeid med TV2 har TV Inter AS utviklet et nytt tv-konsept som skal sendes i ti episoder hver søndag kveld med sendestart siste uken i januar. Staben i TV-Inter jobber for tiden intenst med å klippe i mange hundre timer film fra opptakene i Mali. De første fem episodene er allerede klare.
- Vi har valgt å følge misjonærer og støttespillere ved Normisjons felt i Mali. Gjennom ett år blir vi kjent med små og store som har forlatt en trygg tilværelse i Norge, til fordel for et kall om en tjeneste i et av verdens fattigste land. Samtidig forbereder et ungt par fra Oslo seg på å reise ut til det samme feltet. Vi blir med på misjonsforberedende kurs i Norge og i Frankrike, oppbrudd og farvel med familie og venner, forteller produsent i TV Inter, Ole Kristiansen.

Løfter fram norsk misjon
En kameramann har i løpet av 2004 reist i skytteltrafikk mellom Mali, språkskolen for misjonærer i Frankrike og Norge. Den femte og siste turen kameramann Kaare Skard tar til Mali, blir i nyttårshelgen, hvor nyttår skal feires sammen med misjonærene.
- Hva kommer seerne til å få se?
- Seerne får bli med inn i en ukjent verden. Forhåpentligvis vil de få se at norske misjonærer gjør en kjempeinnsats. Vi får innblikk i et ganske spennende liv. Misjonærene jobber under ekstreme forhold, og mangler det meste av det vi tar for gitt, for eksempel strøm og elektrisitet. De får utrettet svært mye med små midler. Vi ønsker å løfte fram norsk misjon, og vise at misjonærene gjør mer enn å forkynne Guds ord.
Håper på debatt
- Men er det ikke en viss fare for at programmet vil bekrefte fordommene som florerer mot misjon?
- Det vil nok bekrefte enkelte fordommer. Det å misjonere er i seg selv hardt å svelge for seere med kritisk holdning til misjon. De vil kjenne igjen motargumentene sine, men vil også få mange andre opplevelser av hva misjonærer gjør. Mange vil bli provosert av å se misjonærer som ber på tv. Vi mener det er viktig å ha med, fordi det er en del av virkeligheten i Mali. Mange tror at programmet vil vekke reaksjoner. Vi håper at det kan bli debatt rundt serien. Moren til en av dem som skal reise ut som misjonær, blir selv et talerør for de kritiske innvendingene, sier Ole Kristiansen.
- Mest av alt er misjonærene vi har møtt fantastiske mennesker. De er sterke og flotte folk. Vi håper seerne blir glad i disse menneskene. Her er det en gjeng med mennesker som har ofret mye for det de tror på.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone