Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.

15-årsgrense for "the Passion"

Bjorvand, Anders Torvill
2004-03-05
Statens Filmtilsyn har uttalt seg: 15-årsgrense for hva mange kritikere mener er en av tidenes mest voldelige filmer.
I dag besluttet Filmtilsynet å sette 15-årsgrense på filmen "The Passion of the Christ". Filmen er omdiksutert på grunn av sitt ekstreme fokus på vold og mishandling.

Kritikken har spent vidt. Noen har ment at filmen har vært rasistisk, mens andre har ment at den er en av tidenes mest voldelige filmer. Atter andre mener at det er en av tidenes sterkest evangelistiske filmer.

Filmtilsynet gir altså 15-årsgrense, men kommer med en klar oppfordring til ikke å se filmen dersom du er under 15 år. Norsk 15-årsgrense gir nemlig anledning for barn helt ned til 12 år å se filmen sammen med foresatte.

Filmtilsynet uttaler:
"Denne filmen dramatiserer Jesus lidelse og død. Filmen fokuserer på den fysiske mishandlingen av Jesus og bruker sterke effekter i både lyd og bilde for å tydeliggjøre de smertefulle virkningene av volden."

Videre skriver de:
"På tross av voldens karakter og hyppighet kan ikke filmen sies å uttrykke en forherligelse av voldshandlingene da all sympati ligger hos offeret. Selv om volden her blir skildret med stor intensitet, nærhet og varighet, får filmen likevel 15- årsgrense, da Jesu lidelseshistorie er et velkjent tema blant unge mennesker i vår kultur. Filmen frarådes ungdom under 15 år."

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone