Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
- Vil hedre Endre med minne-CDTrygve Vold har fantastiske minner fra tiden med Endre. Nå ønsker han å dele minnene med oss. Foto: Erland Grøtberg
Portrettintervju:

- Vil hedre Endre med minne-CD

Holmedahl, Johannes
2003-09-20
Fredag 18. april ble duoen Moody Moses en solo. Endre Gustavsen døde i en tragisk bilulykke. Igjen sitter Trygve Vold som ønsker å hedre sin beste venn. Nå gir han ut minne-CD.
Trygve Vold og Endre Gustavsen spilte god gammel blues, og fikk terningkast 5 da Jay.no (da GospelJr) var på konsert med dem på sørlandet. Guttene tok den triste bluessjangeren og viste at den kunne brukes også i kombinasjon med livsglede:
- Både Endre og jeg hentet mye inspirasjon fra gospelbluesen, forteller Trygve. - Jeg synes blues er en fantastisk måte å kunne uttrykke frustrasjon, sorg, glede, tvil, tro og ikke minst det håpet vi har i Jesus! Og det håpet har jo blitt ekstra viktig etter ulykken... Jeg finner faktisk mye trøst i den musikken vi har spilt og hørt på opp gjennom tida.

Minne-CD
Nå gir den langhårete gitaristen ut en minne-CD med de beste opptakene fra duoen, noe det var stor etterspørsel etter. Han ønsket å få et ferdig produkt som hadde kvalitet - ikke bare en demo:
- Prosessen med å lage den, selv om den var tung, var viktig for meg. En kvalitetsgreie som viser hva Moody Moses har vært og noe av det Endre har gjort med musikk. Trygve tar en pause. - Dette har blitt en CD som kan tas fram i ny og ne for å minnes Endre.

- Endre var tvers i gjennom god, forteller Trygve med et smil. - Han var facinerende flink til å se folks styrker og positive sider og han gav folk mye positive tilbakemeldinger. Han skrøt mye av andre, og han hadde en livsgnist som smittet. Å spille med han var ikke noe annet enn fryktelig gøy! Vi opparbeidet etter hvert en forståelse for hverandre som gjorde det utrolig ubeskrivelig gøy å øve og ha konserter.

Trygve studerer for tiden i India. En sengeliggende uke med Dengue feber er forbi, og han har tatt seg tid til å svare Jay.no på noen spørsmål - selv om det er tungt å snakke om:
- Endre var en altfor bra fyr og det gjør ikke noe annet enn vondt dypt i rota å tenke på at jeg må vente til himmelen for å få treffe han igjen.

Barndomsvenner
- Jeg traff Endre forste gangen da jeg flyttet til Hurdal i 1987, forteller Trygve. - Han var tre år eldre enn meg, så vi var ikke akkurat bestisser i begynnelsen - han var mer en person jeg så veldig opp til. Han tok seg tid til å preike med meg og det synes jeg var veldig stas. Vi begynte musikklivet med at han var manager for et garage band. Trygve ler. - Men etter hvert begynte vi å spille sammen i band. De siste fem åra spilte vi sammen bare vi to i duoen Moody Moses.

- Hva er det du kommer til å huske mest av alt ved Endre?
- Blant annet var Endre et åndelig forbilde. Han lærte meg mye om hvem Jesus er, både gjennom det han sa og det han gjorde. Det åndelige felleskapet vi hadde betydde veldig mye for meg. Det kommer jeg til å savne, sammen med mye annet!

Trygve forteller at Endre hadde begge føtter plantet i himmelen før døden inntraff. Han hadde et enormt Gudsfokus i livet sitt og han var klinkende klar over hvor han skulle når døden måtte inntreffe.
- Det er godt å vite, men nesten litt skummelt å tenke på også etter det som har skjedd...

Overskuddet går til veldedige organisasjoner
Overskuddet fra CD-salget vil gå til misjonsorganisasjonen Normisjon, organisasjonen og kaféen P22 og Kirkens Nødhjelp/Changemaker.
- Tre organsisasjoner som gjør bra og viktig arbeid!, sier en engasjert Trygve. - Jeg ville finne noe som Endre ville likt at fikk penger. Både Endre og jeg har vokst opp med Normisjon, vi har spilt på P22, og Endre har sagt at han gjerne kunne tenke seg å jobbe med avrusing. Han ble nesten ferdig med medisin-studiene.

Trygve er aktiv i Changemaker - Kirkens Nødhjelps ungdomsbevegelse:
- Hvorfor er verden så urettferdig?, spør Vold. - Det går ikke an å bare sitte passiv og se på at livet ikke noe annet enn en kamp for overlevelse for de fleste i verden. Det er lett å bli apatisk og ikke vite hva man skal gjøre. Changemaker kombinerer kunnskap og handling på en genial måte. Det går faktisk an å gjøre noe!

Gitaristen er engasjert, og forteller gjerne om organisasjonen han er med i:
- Det siste året har jeg jobbet aktivt med Changemakers hiv/aids-arbeid. Hiv/aids kan fort bli et kjempeproblem i Sør-Asia, på linje med det sørlige Afrika, hvis ikke drastiske tiltak iverksettes nå... India er allerede det landet i verden med flest hiv-smittete..

Finnes ingen erstatning
- Jeg kommer ikke til å lete etter en erstatter for Endre, det blir umulig, sier Trygve alvorlig, men har ikke tenkt til å slutte med blues. - Likevel er det aktuelt å starte et nytt prosjekt på sikt. Jeg kommer nok til å være på utkikk etter noen å spille med. Jeg har allerede et lite salme-prosjekt gående med en kamerat, vi får se hvor vi ender med det. Dessuten satser jeg på å samle et band jeg spilte i tidligere.

- Du studerer nå i India. Hvordan inspirerer den indiske kulturen musikken din?
- Jeg har fått noen tilbakemeldinger hvor folk har sagt de kan høre at jeg har vært inspirert av indisk musikk... Jeg hører mye blues i indisk musikk. Trygve klør seg i skjegget og smiler. - Jeg skal prøve å kombinere tabla og slidegitar mens jeg er her. Det kan fort bli gøy!
Rangér:

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone