Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
FpUFrP er tredje parti ut i presentasjonen... Likte du det du leste? Stem på FrP på forsiden!
JayValg 2003:

FpU

2003-09-12
Jay har utfordret Norges største politiske partier til å fortelle deg som Jay-leser hvorfor du skal stemme på dem. Her er FrPs bidrag.
Valgfrihet
FrP er det eneste partiet som går inn for full valgfrihet enten det gjelder sykehjemsplass, skoleplass, sykehusplass eller hjemmehjelp. Vi er garantisten for at de pengene det offentlige allikevel skal betale for å gi deg en tjeneste i større grad skal kanaliseres gjennom brukeren.

Dersom Ola (18) skal ha en skoleplass og verdien av en skoleplass er f.eks 40.000 kr pr. år, får Ola en sjekk på 40.000 kroner som han kan bruke på private eller offentlige skoler. Alle skolene vil da gjøre seg mest mulig lekre for Ola for at han skal velge nettopp deres skole. Han blir da en inntektspost for skolen. Dette systemet, stykkprismodellen, er prinsippet om at pengene følger brukeren i praksis.

Vår skolepolitikk går ut på at elevene skal få betydelig økt innflytelse over sin egen skolehverdag gjennom opprettelse av driftsstyrer der brukerne skal ha flertall. Disse kan ansette lærere og ha ansvaret for skolens drift. I tillegg vil vi ha evaluering av lærere, undervisning og innemiljø. Vi er for valgfritt sidemål og mer kunnskaper inn i skolen.

Religion
FpU mener at alle religioner skal behandles likt. Vi har ingen egen politikk for kristne, muslimer, jøder eller humanister. Vi er for å skille stat og kirke av to grunner; for det første vil vi at staten ikke skal forfordele en religion fremfor noen annen, og for det andre mener vi at statskirken skal styre seg selv uten innblanding fra politikerne.

Mer om FpUs valgkampsaker finnes på www.valgfrihet.no og www.fpu.no

Av Trond Birkedal
Formann i FpU
Rangér:

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone