Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Engasjerte gledesspredereFoto: Øyvind Sætre, Voice of Joy
Voice Of Joy:

Engasjerte gledesspredere

Tjellaug, Ane Bamle
2003-05-22
Gospelkoret Voice Of Joy fra Haugalandet har et brennende ønske om å spre yrende glede. 17. mai gav de ut sin første CD, der korets musikk, fra rolige ballader til frisk gospel, blir presentert. Men det koret er mest kjent for er engasjementet og uttrykket korets unge sangere uttrykker.
Gospelkoret Voice of Joy har sin opprinnelse i Karmøy gospelfestival, en årlig festival på Karmøy med rundt 900 deltakere. Festivalens opphavsmann, Petter Losnegård, tok i 1995 med seg en gruppe av festivalens deltakere som skulle få videreutvikle sin musikkinteresse. Dette resulterte i Voice of Joy, og siden den gang har koret vært i stadig utvikling. Korets medlemmer er fra 16 til 36 år, og kommer fra ulike deler av Haugalandet.

I påsken 2003 var Voice of Joy i USA på turné. Det ble ti dager tettpakket med konserter og opptredener, og amerikanerne gav en fantastisk respons.
- Responsen var nesten uvirkelig, sier dirigent Petter Losnegård til Jay. - Jeg tror vår måte å formidle gospelmusikken er annerledes enn amerikanerne sin måte og det appellerer til dem. Han kan fortelle at koret allerede har planer på gang om en ny tur til USA.

Voice of Joy opptrer på alt fra ungdomsarrangementer med full lyd og lyspakke, til lovsangsmøter i kirker med roligere stoff for et voksnere publikum. Konserter og opptredener i Norge, England og USA har gikk koret erfaring og trygghet.
- Vi har nok fått mye inspirasjon og oppmuntring fra våre venner i USA og England, forteller Losnegård. - Her har vi fått frimodighet til å gi uttrykk for det vi tror på, og det synger vi om på en tydelig, engasjert og ærlig måte.

På selveste 17. mai slapp Voice of Joy sin første CD. Lanseringen ble storslagen med konserter i både Haugesund, Stavanger og Oslo. Den nye plata inneholder alt fra fengende svart gospel, til rolig ballader, og noe av stoffet er egenprodusert. Annet er sanger koret har brukt siden starten i 1995.

- Dette koret har en helt spesiell utstråling. De går rett i hjertet mitt hver gang! sier Hanne Krogh, som har holdt julekonserter sammen med Voice of Joy. Det koret er mest kjent for er det utrolige engasjementet og uttrykket de unge sangerne viser.
- Jeg har hørt Voice of Joy i ulike sammenhenger og de imponerer meg stadig, sier biskop Ernst Baasland. 25. mai holder Voice of Joy konsert på Rockefeller i Oslo, og i sommer skal de opptre på Skjærgårds music and mission festival. Og som koret selv sier: - Vi må takke var Far som har gitt oss den vidunderlige evnen til å synge!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone