Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Andreas var ikke lenger den eneste kristne på skolenAndreas Petersen (15) fant plutselig ut at han ikke var alene som kristen på skolen. Foto: Privat

Andreas var ikke lenger den eneste kristne på skolen

2003-04-09
For 4-5 år siden tok Andreas et valg, et viktig valg. Andreas valgte å bli med Jesus. Lenge trodde han at han var den eneste kristne på skolen - men en leir skulle vise noe annet.
Andreas Petersen er 15 år og kommer fra Mesnali i Hedmark. Han har vokst opp i et kristent hjem, og han kan fortelle at han har hatt barnetroen så lenge han kan huske.
For 4-5 år siden tok Andreas et valg, et viktig valg. Andreas valgte å bli med Jesus.

Alene kristen på skolen?
Da Andreas begynte på ungdomsskolen trodde han at han var den eneste kristne på skolen, og han opplevde det som vanskelig.
- På skolen var det nesten tabu å være kristen, og det gjorde at jeg holdt tett om at jeg var kristen, fordi jeg var redd for å bli mobba, forteller han.

Forandring
I 9. klasse om forandringen. Andreas dro på leir, og på denne leiren skjedde det store. Andreas var nemlig ikke den eneste deltakeren fra Brøttum Ungdomsskole. Plutselig var han ikke lenger den eneste kristne på skolen. To til i klassen hans var også kristne.

Ichthys
Etter leiren ble Andreas bedre kjent med de to andre kristne i klassen. Sammen startet de ungdomsgruppa Ichthys, og nå er de fem eller seks ungdommer som møtes minst en gang i måneden. De prater, ber, leser i "En helt overkommelig Bibel" og synger lovsanger sammen. En i gruppa spiller piano og en gitar. I tillegg til det har de kontakt med Puls, ungdomsarbeidet i IMI-kirka i Stavanger, og får tilsendt andakter på CD derifra som de av og til hører på.
- Å være kristen på skolen har blitt lettere, men det er fremdeles ikke enkelt, forteller Andreas før han går. Ichthys begynner nemlig snart.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone