Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
What Would Jesus Do On The Net?Et eksempel på en chat?
WWJDOTN?

What Would Jesus Do On The Net?

En serie i 3 deler
Roum, Børge Andre
2003-02-07
GospelJr har tidligere dratt WWJD til spørsmål som om Jesus ville kjøpt kjøtt på Mega. Nå har vi tatt WWJD til en ny og moderne dimensjon og spurt oss selv: hva ville Jesus gjort på nettet?
Går du med et WWJD?-bånd rundt armen? Eller vil du helt enkelt prøve å følge Jesus? Har du da noen gang spurt deg selv hva Jesus ville gjort på nettet? Det er et ganske interessant spørsmål, spesielt siden du er her nå, noe som tyder på at du bruker tid på nettet.
Hva vi kom fram til skal du snart få vite, først vil vi bare få anbefale deg å lese den høyst analoge boka "In His Steps" av Charles M. Sheldon som var starten på hele WWJD greiene. [Den er meget utfordrende og passer godt for noen som har vært kristne noen år.]

Så, hva ville egentlig Jesus gjort mens han surfa rundt og sjekka mailen sin?
Først og fremst ville nok Jesus ha snakket med folk. Det er mange ensomme folk på internett som trenger noen hyggelige folk å snakke med, og det er nok av mennesker som ikke egentlig har peiling på hvor digg det kan være å kjenne Jesus. Internett er et bra sted å fortelle om Jesus uten å være redd for å tape ansikt, det er også et bra sted å bringe håp og glede inn i folks liv uten å "forkynne", fordi det er mange på internett som har det vanskelig i livet.

Neste spørsmål blir jo da såklart: hvordan ville Jesus kommet i kontakt med folk på nettet? Hvilket redskap ville Han brukt?
Han kunne ha koblet seg på IRC med mIRC, som er det vanligste IRC-programmet, men vi tror ikke Han ville valgt det. mIRC koster penger (ta en kikk på About hvis du ikke tror det), og så lenge det finnes meget bra gratis alternativer, så som Bersirc og Klient tror vi heller han ville valgt et av dem og gitt penga til noen trengende.
Han ville i hvert fall ikke bare fortsatt å bruke mIRC uten å betale for det fordi han var vant til å bruke det og ikke gadd å betale. Dessuten finnes det mange andre måter å få og å holde kontakt med folk på på internett. Selv om IRC er den største rent skriftlige møteplassen på nettet så bruker også veldig mange IM (Instant Messaging) tjenester som for eksempel MSN og ICQ.

Det programmet vi tror Jesus ville brukt til å kommunisere med folk på nettet med heter Trillian :) Trillian er et lite program som kombinerer IRC, ICQ, MSN, AIM og Yahoo! Messaging. Det betyr at du kan avinstallere alle de andre programmene (MSN, mIRC, ICQ…) og koble til alt sammen fra ett enkelt brukergrensesnitt hvor alle kontaktene dine er samlet. Trillian støtter "skins" så du enkelt kan forandre utseendet. Og alt sammen er helt gratis.

Men hvis du befinner deg i en situasjon hvor du ikke kan installere noen programmer så er www.mirc.no en fin side. Der kan du koble deg til IRC bare ved å installere en liten plug-in. Alt du trenger er støtte for JavaScript, noe som i de aller fleste tilfeller er innebygd i Internet Explorer.

Hvis du er nybegynner når det gjelder IRC, eller det er noe du lurer på når det gjelder IRC så er dette et bra sted for deg.

Hva skal du si?
Siden du fremdeles leser her, og ikke er i full gang med å installere Trillian eller å chatte så er det kanskje fordi du nå lurer på en ting til: Hva skal man egentlig si når man snakker med noen på IRC eller på andre steder på nettet? Det spørsmålet er det vanskelig å hjelpe deg med. Det kommer jo veldig ann på hvem du snakker med, hvilken situasjon det er i og lignende. Men noen få tips kan vi gi deg:
- Ikke bruk CAPS (dvs: pass på at indikatoren ved bildet av en "A" på tastaturet ikke lyser)
- Vær altid hyggelig og gjør ditt beste for å ikke virke irriterende eller frekk (Fil. 4.5)
- Spør deg selv hva Jesus ville ha sagt til dette mennesket (se siste punkt)
- Vær deg selv :)
- Be!
- Vær åpen for stemmen til Den Hellige Ånd (Litt kanaan-språk her nå, men dette er viktig, Den Hellige Ånd kjenner den personen du snakker med og kan gi deg mye bedre hint enn det vi kan :) )
- Ikke legg fra deg hjernen ved døra. Du kommer til å få mange spørsmål av mange slag og det er viktig at du vet hva du mener om forskjellige ting og ikke minst at du vet hva Gud sier om forskjellige ting. Så bruk tid på å lese Bibelen og annen oppbyggelig litteratur, Be og snakk med folk som har mer peiling enn deg selv. Dette er viktig så du kan si det som er rett til folk og ikke drive "vranglære" :)

Spør deg selv hva Jesus ville gjort i din situasjon. Det er det WWJD?-båndet går ut på. Siden du er på nettet så spør deg hva du tror Han ville gjort nettopp der, og kanskje du kommer fram til samme ting som oss. Det er mange der ute som kan trenge noen å snakke med og som kan trenge noen Gode Nyheter.

Lykke til!
What Would Jesus Do On The Net?Slik kan Trillian se ut med Microscopic 2.0 (blue theme) (tilkoblet AIM, ICQ og MSN)

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone