Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Vil se mer!2300 ungdommer digget Jesus på Impuls Foto: ImpulsWeb.no
Impulsfestivalen i Stavanger:

Vil se mer!

Tjellaug, Ane Bamle
2003-02-06
I helga samlet 2300 ungdommer seg i Stavanger for å digge Jesus sammen. Syke i hodet? Nei, ikke egentlig…
For fjerde året på rad arrangerte IMI-kirken Impuls i sine lokaler i Stavanger. 2300 ungdommer tok turen til vestlandet noe som resulterte i en ungdomskonferanse med høy stemning og mye trøkk. Temaet i år var "vil se mer" og konferansen handlet om å stille inn på riktig kanal så vi kan få se mer av Gud. Lovsangsbandet fra Soul Survivor var med i år også, og på årets Impuls hadde de også fått med seg et team fra St. Thomas Church i Sheffield, England. I tillegg til lokale krefter selvfølgelig!

En liten skuffelse
Siden det var mitt tredje år på Impuls må jeg innrømme at jeg hadde visse forventinger til konferansen. Jeg har vært med på to knallkonferanser før, og forventet at denne skulle bli minst like bra som de forrige. Det viste seg at jeg kom til å få en ørliten skuffelse.

Lovsangen i år var minst like bra som den alltid har vært. Martyn Layzell og bandet fra Soul Survivor var med og ledet an lovsangen, som de har vært fra Impuls startet. I tillegg hadde de fått med seg IMI-kirkens eget lovsangsband som var med å ledet lovsanger på norsk. Et nytt og friskt pust i konferansen. Stemningen var høy og mange ungdommer gikk fram og ble bedt for. Gud var virkelig nær, det kunne mange av oss føle.

Høy puls på impuls
Impuls hadde også greid å skaffe noen bra artister til å holde konserter på konferansen. I år var hovedattraksjonen det britiske bandet YFRIDAY, som spilte på hovedscenen lørdag kveld. Disse er England hotteste kristne band i øyeblikket, og de har vært med og turnert sammen med Soul Survivor før. Konserten hadde høyt trøkk og mye liv. Bandet rocket løs fra scenen, mens de samtidig klarte og få folk til å være med å lovsynge, danse og rocke for Gud. Det tok helt av! Jentegruppa Nardus hadde konsert på fredagskvelden, i tillegg til at de varmet opp for YFRIDAY på lørdag. Jentene, som du kanskje har sett på NRK; er i alderen 17-20 år og har et variert repertoar og nydelige stemmer. Konserten var vakker og stemningsfull, og det er ikke tvil om at disse jentene kan synge. Evig Poesi var også med og hadde konsert fredag kveld. Petter Smart, Deep Though og DJ Broder var på Impuls "to rock the spot".

Seminarene
Seminarene i år var varierte og spennende. Hele 22 titler hadde vi å velge mellom og det var ikke vanskelig å finne noe som virket interessant. Om McDonalds og litt til, Skyt en teolog og Pure princess var noen av de spennende temaene. Jeg gikk på lederseminar om lederskap og teambuilding, og ble inspirert og utfordret på flere områder. Jeg hadde nye tanker med meg i bagasjen da jeg dro hjem, og endelig hadde jeg lyst til å få til ting igjen. Det er godt å få litt "Jesus-påfyll" i blant.

Det var bare en ting som manglet på Impuls 2003. Mike Pilavachi. Dette er nok hovedgrunnen til at jeg ikke var like imponert over årets konferanse som de forrige. Impuls hadde funnet en god erstatter, Joannah Oyeniran fra Sheffield, men problemet var bare at hun ikke var Mike. Joannah hadde kjempebra andakter, som var lærerike og spennende, men hun var bare ikke Mike. Det var noe som manglet, og det var Mike Pilavachi. Mike var det perfekte krydder til Impuls. Han hadde superbra andakter som var humoristiske til tusen, samtidig som de var dypt alvorlige. Han fortalte hverdaglige historier vi alle kunne kjenne oss igjen i, og han fortalte på en måte som fikk oss til å krølle oss sammen på gulvet i latter. Det var et savn når han ikke var der i år. At han hadde sendt to ørsmå videosnutter gjorde bare saken verre. Da ble vi minnet på hva som manglet…

Det var bra altså...
Andaktene var kjempebra altså, bare så jeg har gjort det helt klart. I tillegg til Joannah, holdt to av ungdomslederne i IMI-kirken, Stig Sunde og Hege Sveås, to supre andakter. Celebrationene på Impuls inneholdt også mye annet snacks. Vi fikk se dans i ulike sjangere og av ulike grupper. Ungdommer fra Puls, IMI-kirkens ungdomsarbeid, fortalte om sitt forhold til Gud. For ikke å glemme BibelQuiz, en hysterisk morsom gjettelek av og med noen gutter fra Puls. På sin særegne måte mimet de hendelser i Bibelen så vi i salen skulle gjette. Noe av det mer komiske jeg har opplevd.

Alt i alt var Impuls2003 en stor suksess. I ettertid har jeg mest positive tanker om konferansen, selv om jeg ikke akkurat hadde det der og da. Da jeg kom hjem var jeg dødssliten og trodde ikke jeg om til å virke ordentlig på noen dager. På mandag tok jeg meg selv i å gå rundt og glise fra øre til øre og være kjempeopplagt. Jeg tror noen høyere makter hadde hjulpet meg litt på vei der ja… Og jeg vil absolutt anbefale alle til å reise på Impuls neste år. Det er inspirerende, utfordrende og lærerikt. En opplevelse du ikke glemmer med det første!

Ja, vi vil se mer!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone