Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Blackmetal i julaEndelig er Ole Børud tilbake i blackmetalbandet Extol Foto: Stian Valborgland
En reportasjetur

Blackmetal i jula

Valborgland, Stian
2003-01-17
Det er lørdag og romjul. Jeg sitter på bussen. Det er mye trafikk og et sinnsykt vintervær. Sjåføren gir oss etterhvert beskjed om at bussen er en time etter skjema. "Svarte, nå får jeg ikke med meg Aion konserten", tenker jeg.
Endelig fremme i Oslo. Jeg skal på Romjulsrock, som årlig arrangeres på Subchurch. Etter å ha rota litt i Oslo gater finner jeg endelig frem, Kristiansandsbandet Aion er ferdige med sin konsert, og stoner- rockerne Tsunami fra samme by spiller sin siste låt. "Fikk i alle fall med meg litt av Tsunami", tenker jeg lettet.

Det legendariske blackmetal bandet Antestor spiller litt seinere, til mange av de tilreisens store begeistring. Dette er et av banda i blackmetal scenen som benytter seg av ansiktsmaling på scenen (ikke helt min greie), men de spiller i alle fall fet musikk. Bra sceneshow!

Like etter entrer Loch Ness Mouse scenen. Dette popbandet har virkelig blitt populære, og sammenlignes musialsk sett av mange med storheter som Beach Boys. Musikken deres er lystig musikk, og har litt melankolsk innhold. Jeg kan i tillegg nevne at denne konserten var den siste til bassist Morten Holmqvist, som har spilt med bandet i 10 år.

Søndag. Den store dagen for min del på Romjulsrock. Deathmetalerne Extol skal spille, i tillegg til hardcore/metal bandet Silence The Foe. Sistnevnte band er først ut av de to. Trænderne i Silence The Foe avgir et sinnsykt sceneshow, og jeg er et helt i hundre. I tillegg til å spille noen få av de gamle låtene, spiller de mange nye, og det var skikklig artig å høre de nye sangene. Enda er bra konsert.

Extol entrer scenen. Konfransieen sier at de Extol bare skal "øve" litt. På denne konserten spiller de nemlig sanger som du de gikk i studio med noen få dager seinere. Skikklig spennende å høre. Bandet har beveget seg mer over i en trash aktig type metal, men man kan likevel høre det velkjente "Extol- soundet". Dritbra konsert, og kjempegøy å se Ole Børud igjen på scenen sammen med Extol.

To kvelder med konserter et fullendt. Jeg pakker sekker, og tar bussen hjem. Fikk tatt mange fete bilder også. Ta turen til Romjulsrock til neste år!
Blackmetal i julaSilence The Foe

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone