Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Forbudt å diskriminere homofileGöran Persson regner seg selv som kristen men ønsker ikke at prester og predikanter skal kalle homoseksualitet for unaturlig. Foto: Pressefoto
Ny lov i Sverige:

Forbudt å diskriminere homofile

Holmedahl, Johannes
2002-11-13
Onsdag setter Sverige munnkurv på de svenske pastorene og konservative kristne. Da vedtar riksdagen en lov som vil forby å si nedsettende ting om homofili. Svenske evangelister gruer seg.
Den sosialdemokratiske statsministeren Göran Persson regner seg selv som kristen, men sier nei på spørsmålet om prester og predikanter får si at homoseksualitet er unaturlig.

- Politikerne vedtar nå en lov som de ikke vet rekkevidden av, sier Stefan Gustavsson, som er ordfører i Svenska Evangeliska Alliansen, til «Nya Dagen».

Antihetsloven er ikke den eneste kontroversielle loven som er på trappene i nabolandet. Forrige uke lanserte minister Mona Sahlin en lov som skal tvinge kirker og moskeer til å vie homofile.
- Det her minner meg om tidligere Sovjetunionen, sier imamen Adb al Haqq Kielan til Nya Dagen.
Den finlandssvenske lutherske presten Johan Candelin, mener på sin side Sverige kan sammenlignes med Kina. Der er det staten som avgjør hva prester og andaktsholdere får si fra talerstolen.

Nylig advarte professoren i strafferett, Madeleine Leijonhufved, for en lov som kan stoppe ny trykking av Bibelen fordi innholdet i Bibelen blir regner som diskriminerende.

Problemstillingen om hva kristne ledere har lov til å si om homofile er også aktuell i Norge. Landsforeningen for Lesbisk og Homofil frigjøring (LLH) har anmeldt pastor Eneveald Flåten i Levende Ord Bibelsenter for hans krenkende og groteske uttalelser om homofile, skriver Blikk som er Norges største magasin for homofile og lesbiske. I et intervju med den kristne avisen Magazinet, sa pastoren blant annet at «homofili er en pervers livsstil og en besmittelse av landet vårt».

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone