Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Maria Solheim har begge bena på jordenEi forkjølet pop-prinsesse blir intervjuet i sofaen. Foto: Andreas Holmedahl
Portrettintervju

Maria Solheim har begge bena på jorden

- og ett i himmelen
Holmedahl, Johannes
2002-08-16
Maria Solheim kom i sommer med et nytt album, Behind Closed Doors. GospelJr møtte ei snufsete gladjente fra Alsvåg i Nordland. - Jeg har et nært forhold til Jesus, sier hun.
Maria er forkjølet. Snufser og unnskylder seg, men er likevel blid og førnøyd. Kveldens konsert skal hun få med seg, så da må hun tåle å bli intervjuet også får vi følelsen av. 20-åringen, som misliker å bli sammenlignet med Lene Marlin, forteller på flytende nordlandsk om sitt siste album, Behind Closed Doors.
- Tre uker etter at jeg gav ut Barefoot spurte kirkelig kulturverksted om jeg kunne lage et nytt album. Og det var jeg selfølgelig med på. Men det er viktig for meg å presisere at jeg ikke lager musikk for å gi ut plate, men at jeg gir ut plate fordi jeg lager musikk.

- Å gi ut musikk handler om trygghet og frykt, mener Maria. - Det siste albumet inneholder mye av meg selv, men det er nok litt "lettere" enn Barefoot som handlet mye om livet, døden og frykt.

Singer/songwriter
- Hvordan vil du karakterisere musikken din?
- De som har peiling på det kaller meg for singer/songwriter, forklarer Maria og snyter seg. - Jeg tar ikke hensyn til noen stilart, men lager musikk jeg selv kunne tenke meg å høre på.

Spørsmålet om hvordan musikk hun hører på må strykes fra blokken min. Hun har tydeligvis fått de samme spørsmålene tusen ganger før, og har begynt å legge inn flere svar i hvert svar. Flaut. Men likevel:

- Hvordan musikk hører du på selv? Utenom din egen, da?
- Jeg hører spesielt mye på to band, forteller nordlandsjenta med en entusiasme i stemmen. Hun er tydeligvis glad for å få fortelle om bandene sine. - Sixteen Horse Power og Pedro the Lion. Sixteen Horse Powers musikk er veldig forskjellig fra min. En type western-musikk. Kraftfullt. Fantastisk band. Pedro the Lion er mer min stil.

Maria har i sommer vært på både Quart-festivalen, Skjærgårds Music & Mission festival og DP-festivalen. Quart og Skjærgårds arrangeres samtidig, men hun fikk med seg begge likevel.
- Quart og Skjærgårds er ikke så veldig forkjellig, mener hun. - På begge festivalene kommer folk for å høre musikken min.
Og på Skjærgårds fikk hun en opplevelse på den lille innescenen ClubScenen hun spilte på.
- Det som møtte meg når jeg kom ut på scenen var publikum som ropte "Vi vil ha vann". Da følte jeg meg litt slem når jeg drakk vann selv.

Begge bena på jorden - og ett i himmelen
Maria Solheim har fortsatt begge bena på jorden og mener at hun ikke er noen popstjerne.
- Jeg føler meg ikke som noen popstjerne, nei. Livet mitt består av mye musikk og selvsentrering, men jeg er ei helt vanlig nordlandsjente.
Hun vil heller flytte fokus over på en annen:
- Jesus er den fyren jeg er mest glad i. Jeg blir stadig overrasket over det jeg lærer. Vi har et nært forhold som bare blir nærere og nærere.
Maria Solheim har begge bena på jorden- Jesus er den fyren jeg er mest glad i, sier Maria.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone