Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Med Grasbakteriane på RobinsonekspedisjonGrasbakteriane. Foto: Johannes Holmedahl
Skjærgårds Music & Mission festival

Med Grasbakteriane på Robinsonekspedisjon

Holmedahl, Johannes
2002-07-04
Hvert år blir det arrangert Robinsonekspedisjon på Skjærgårds. I år var 20 lag med på det som ble som ble lovet å skulle bli "tøffere, våtere og hardere enn noen gang før". Gospel jr fulgte "Grasbakteriane" gjennom hele løypen.
Gospel jr fotfølger laget Grasbakteriane. Ålesundsjentene Cecilie (16), Jenny (17) og Kirsti (16) var klare for å følge opp den høye plasseringen fra året før. Da under navnet Primus. De tre jentene, som kjenner hverandre fra et ungdomskor i Ålesund, jobbet godt sammen, selv om de på det meste hadde fire fotografer hengende over seg.

Kamuflasje
Første post var kamuflasjeposten. Her skulle laget, med hjelp av alt de fant rundt seg, gjøre seg usynlig i skogsmiljøet. Jord ble klint utover armer, ben og ansikt. Mose ble brukt som parykk og kvister ble stappet ned i lommer, bukser, gensere, og i håret. Ålesundsjentene så ut som geriljasoldater der de stod anpustne og fikk ros fra postansvarlig.

Fear Factor
Så kom det som jentene hadde fryktet og snakket om helt siden de ble sendt avgårde fra start. "Spis-ekle-ting-posten". Saltvann ble drukket - avbrutt av brekninger, makrell i tomat med sennep på ble fortært sammen med smør, kaffepulver, rått egg og tang. Glassmaneten ble spart til slutt.
- Nå har jeg fått en smaksopplevelse for livet, sa Kirsti. - Kvalm!

De neste stoppene bydde på hinderløyper med hengetau, vannhinder, rutsjing i netting, stavhopp og fjellklatring. Speiderøvelsen, der jentene skulle løse en kode og finne frem i skogen, ble gjort unna på to minutter under fristen. Kreativitet og samhold ble deres styrke i konkurransen. At de var tre, og de andre lagene kunne være opptil åtte, klaget de aldri på, selv om det tok dem tid å løse "memory"-oppgaven.
- Jeg vil kalle dem regjerende mestre, sa Eivind Lilleaasen. - Gla'jentene fikk en hardere kamp om pokalen i år.

På siste øvelsen fikk jentene oppgaven å lage en stol på åtte minutter ved hjelp av ting fra naturen. Kvister og tau ble til det som ble kalt "naturens stressless" av kommentatoren i det de kom i mål.

Grasbakteriane måtte likevel så seg slått av de åtte sterke guttene på laget "No Fear" som tok førsteplassen. Men jentene var på ingen måte misfornøyd.
- Vi har gjort en brukbar innsats, var jentene enige om. - Men vi ble nok trukket endel for memory-oppgaven og stolen. Dette var en opplevelse for livet.
Med Grasbakteriane på RobinsonekspedisjonJentene måtte igjennom mange hinder. Her er Kirsti på veg ned gjennom et nettingrør.
Med Grasbakteriane på RobinsonekspedisjonJentene spiste meitemark, glassmanet og mye annet snadder!
Med Grasbakteriane på RobinsonekspedisjonGrasbakteriane kamuflerer seg.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone