Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
GullfisklovenIllustrasjonsfoto

Gullfiskloven

Næsheim, Eirik Lundblad
2002-02-06
Den sinnsstemningen vi opplever når vi leser om en million kinesere som sulter i hjel, er like stor som når ti tusen indere dør i en flom, et par franske ungdommer blir myrdet på en teltferie, en svenske dør i et terroristangrep, en tidligere klassekamerat kommer ut for en trafikkulykke, nabokona brekker beinet - og gullfisken dør i vårt eget akvarium.
Jeg føler meg ganske engasjert i ting som skjer rundt meg. Jeg har fadderbarn i Afrika, jeg gir penger til et misjonsprosjekt i UBON og jeg skriver meg på i antirasistkampanjer når det skulle dukke opp. Jeg bruker også mye tid på konfirmantarbeidet her fordi jeg ønsker å gi tilbake alt det jeg fikk da jeg selv var konfirmant.Jeg får ros for å være engasjert og for å gi mye av meg selv. Men gjør jeg egentlig det?? Jeg bruker like mange timer foran tv'en på en uke som jeg bruker på konfirmantene i løpet av et år!

Jeg ble sterkt preget av det som skjedde 11. september. Nå har jeg glemt det?

Er det ikke sånn flesteparten av oss er? Der og da tenker vi ikke på noe annet, om det så er en verdenskatastrofe eller gullfisken din som ligger og dupper i vannskorpa med buken opp - to uker senere husker vi ikke engang hva vi gikk og tenkte på for to uker siden?

Jeg gjør selv små, ærlige forsøk på å endre litt på nettopp det. Prøver å engasjere meg. Har fadderbarn på avtalegiro så jeg en gang i måneden blir minnet på hvor grusomt mange har det når kvitteringen kommer i posten. Eller kanskje bare et purringsvarsel. Fordi jeg brukte opp de siste pengene mine på noe dritt jeg fint kunne klart meg uten men som var viktig for meg der og da?.

Det siste halvåret har jeg vært i full jobb og tjent godt i forhold til hva jeg er vant til. Nå, et halvt år senere sitter jeg igjen med gjeld på 20.000 og fem ekstra kilo rundt magen. Pizzakartongene velter ut av alle kriker og kroker sammen med klærne jeg ikke husker hvorfor jeg kjøpte - for de var jo egentlig ikke så kule og jeg hadde jo egentlig mer enn nok fra før? men jeg trengte det vel. Tydeligvis mer enn jeg syntes at en stakkar trengte skoleplass og mat i et år, som vel tilsvarer samme sum som genseren jeg kjøpte og som nå ligger bortgjemt i bunnen av skapet.

Vi er dårlige til å bry oss. Kristen eller ikke spiller ingen rolle. Hos de fleste er verden til for å tilfredsstille deres egne behov. Ifølge pappa er det sånn jeg også tenker. Dette er ikke ment som noen moralpreken men noe som kanskje får deg til å tenke litt. Kanskje klare å bruke 150 kroner mindre i måneden på godteri med tanke på at de få kronene der faktisk sikrer et barn som tilfeldigvis er født et litt annet sted på jorden mat, skoleplass og tak over hodet. Da har du fremdeles masse igjen til å nyte livet som du selv ønsker.

Men hva vil det egentlig si å være en livsnyter? Mange forbinder vel det begrepet med å være slapp, egoistisk og lite samfunnsengasjert?!?

Jesus var en livsnyter. Men på en litt annen måte. Han skapte nytelse i livet ved å gi av seg selv, ved å gi hele seg til de som trengte han. Og dere vet jo selv hvor mye det har betydd.

Nå sier jeg ikke at vi skal løpe rundt som små Jesus'er og prøve å redde verden! Men vi kan bruke litt av det han har gitt oss for å bidra med noe.

Jeg husker at jeg fikk i oppgave på søndagsskolen når jeg var mindre at jeg skulle gjøre minst en god ting hver dag fram til neste skolesamling. "Noe så kjipt!" tenkte jeg da. Men det funka. Jeg fulgte min plikt, og de jeg var snill med satte stor pris på det. Og det gjorde jeg også da jeg så reaksjonene.

Tenk om alle en gang i løpet av dagen stoppet opp og tenkte: "Hva ville Jesus gjort i denne situasjonen?" Det er de små tingene som virkelig betyr noe og som vil gi deg masse igjen...

"Vil du få noen til å vokse - klapp dem på skulderen."

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone