Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Fem setninger til "din neste"

Fem setninger til "din neste"

Tjellaug, Ane Bamle
2002-01-11
Mange strever i jakten på det gode liv. Men ikke fortvil! Her er fem setninger som kan hjelpe deg på vei. Bruk disse setningene ofte, og du risikerer å få en renere samvittighet og gladere folk rundt dere. Noen små ord kan faktisk være nok til å gi andre et bedre liv?
- Jeg er glad i deg.
Det høres kanskje lett ut å si jeg er glad i deg, men det er ikke alltid så enkelt som det virker. En ting som er enda vanskeligere er å vise at du er glad i noen. Vi mennesker har en lei tendens til å si en ting, men gjøre noe helt annet. Du vet med deg selv hvor fint det er å høre at noen er glad i deg. Alle mennesker har godt av å bli verdsatt, og her kommer du inn i bildet. Har du en venn, venninne, familiemedlem, eller bekjent som ser litt lei seg ut? Gi han eller henne en god klem, og si "Jeg er glad i deg". Underverker vil skje?

- Hvordan har du det?
De fleste mennesker liker at andre bryr seg om hvordan de har det. Derfor kan du virkelig oppmuntre noen hvis du spør dem om hvordan de har det. Ikke spør bare for å spørre, spør for å få et ærlig svar. Sett deg ned sammen med personen, og lytt til det han eller hun har å si. Forhåpentligvis føler både du og kameraten din seg mye bedre etterpå?

- Trenger du hjelp?
Alle vet vi hvor hardt det er å streve med noe. Enda hardere er å det å streve alene. Mange ser på det som et nederlag hvis de må spørre noen om hjelp. Da føler de seg svake og håpløse. Derimot er det mye lettere å ta imot hjelp. Da får de en følelse av at noen bryr seg om dem også. Så hvis du ser noen som strever med noe, det kan være alt ifra mattestykker til problemer i familien, så spør vennlig om de trenger hjelp. Ikke få dem til å føle seg udugelige, men vis at du bryr deg om dem. Hvis personen sier nei, ikke mas, men aksepter det valget han eller hun har tatt. Det er lov til å spørre?

- Jeg tok feil.
Vi beveger oss nå inn i litt vanskeligere områder? Å innrømme at du har tatt feil er noe av det vanskeligste som finnes, men det kan faktisk lønne seg. Hvis du krangler med noen, og begge to er like påståelige, kan det i verste fall ende med uvennskap. Men hvis du plutselig sier: - Unnskyld. Jeg er lei for det, men jeg tok feil, kan den du krangler med få veldig hakeslipp. Han/hun vil antageligvis ikke mobbe deg fordi du var litt svak, men du oppnår kanskje litt mer respekt hos den personen. Det kan hende at han eller hun oppfatter det som positivt, og gjør det samme i en lignende situasjon senere. I hvert fall føler du deg mye bedre etterpå?

- Jeg tilgir deg.
Det vanskeligste du kan si. Ihvertfall veldig vanskelig å si det og mene det samtidig. Men det er utrolig viktig!!! Å tilgi noen er noe av det vanskeligste og viktigste vi gjør. Du har sikkert vært veldig irritert eller skuffet over noen. Du har følt at det den personen har gjort mot deg er utilgivelig, og at dere aldri kan bli venner igjen. Men har du prøvd å tilgi??
Hvis du kommer opp i en lignende situasjon igjen, så prøv å sett deg inn i den andre personens situasjon. Kanskje det er en grunn for at han eller hun handlet som han eller hun gjorde. Kanskje det da kan bli lettere å tilgi. Klarer du det ikke da heller, så be om at Gud skal hjelpe deg. Uansett føler du deg veldig mye lettere til sinns hvis du har tilgitt noen. Forteller du det til personen selv også, letter du også en annens sinn?

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone