Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Kristen rock med jordnære teksterFoto: Ane Bamle Tjellaug
Revelation:

Kristen rock med jordnære tekster

Tjellaug, Ane Bamle
2000-12-01
Navnet Revelation er vel kanskje ikke kjent for så mange, men det finnes faktisk et norsk rockeband som lyder det navnet. Bandet kommer ut med plate til våren og da er det på tide å stifte litt bedre bekjentskap med disse gutta?
Det norske bandet Revelation består i dag av Daniel Larsen på vokal, Jan-Gunnar Haraldseid på bass, Ragnar Asbjørnsen på gitar og Jon Martin Olseng på trommer. I tillegg bruker bandet andre folk til perkusjon, synth og korere. Daniel Larsen, som synger vokal, ble født i Sarpsborg i 1979. Han er lærer, og medlem i Filadelfia, der han også synger i et lovsangsteam.
Ragnar Asbjørnsen på gitar, ble også født i Sarpsborg, men i 1980. Han har utdannelse innen elektronikk og arbeider ved Borg Storsenter. Ragnar er medlem i Filadelfia, og spiller i tillegg i ?Purified Minds?.
Jon Martin Olseng, som spiller trommer, ble som Ragnar, født i Sarpsborg i 1980. Han er bilmekaniker, og medlem av statskirken.
Jan-Gunnar Haraldseid, på bass ble født i 1981, i Sarpsborg han også. Han er student, medlem av Bjørnstad bedehus, og spiller bass i ?Tune kirke gospelkor?.

Historien?
Revelation startet opp sommeren 1998. Ragnar, som nettopp hadde blitt kristen, ville bruke sine evner til å fortelle andre om Jesus. I starten spilte bandet mest lovsanger, og spilleoppdragene var mest møter, men etter hvert ble bandet mer og mer klar over hva som var deres oppgave: De skulle fortelle ungdommer om Jesus på en jordnær og ungdommelig måte. Våren 2000 fikk Revelation muligheten til å spille på St. Olav videregående skole i Sarpsborg.

Elevrådet sponset konserten, og Revelation fikk spille midt i storefri. Ikke mange møtte opp på konserten, bare cirka 20-30 stykker, men mange elver og lærere stod i utgangen, og hørte det meste av sangene. Blant annet spilte de en sang som heter ?Not Alone?, der refrenget lyder: ?You?re not alone, you got Jesus as your friend.?
- Jeg opplevde en gang at en i klassen min, som ikke var kristen, spurte om sangen lød: ?You?re not alone. You got Jesus in your brain?, forteller bassisten Jan-Gunnar Haraldseid.
Etter dette fikk Revelation flere spilleoppdrag, og de spilte på en mengde små og store kristne arrangementer, som for eksempel ?Fremtid 2000?, ?KickOff 2000? og ?Park musikkfestival? i Alingsås, Sverige.

Sangene?
Gutta i Revelation forteller at de er opptatt av hvordan sangtekstene skal være.
? Vi er svært opptatt av å gjøre tekstene så forståelige for ikke-kristne som mulig, forteller Jan-Gunnar.
Temaene i tekstene er veldig ofte hvordan medlemmene i bandet opplever livet som kristen. I tillegg handler mange av sangene om hvordan og hvorfor gutta i Revelation valgte å bli kjent med Jesus. Jan-Gunnar forteller også at Revelations musikalske uttrykk har forandret seg en del i løpet av den siste tiden.
? Vi startet opp med en musikkstil som var vest-coast inspirert, med et par heavyballader i tillegg. I dag er stilen blitt svært fornyet, for soundet i dag kan variere helt fra pop/rock til grounge. Men vi må nok kalle oss et rockeband, innrømmer han.

En Åpenbaring?
- Navnet Revelation var egentlig tilfeldig valgt, forteller Jan-Gunnar. ? Men nå er vi glade for at vi valgte det, for vi føler at det gjenspeiler tekstene våre. Navnet betyr åpenbaring, og Jan-Gunnar sier at de føler at de har noe å komme med til andre ungdommer, og at de har noe å si om Jesus som ungdommer trenger å høre.
Revelation tror at det spesielle med dem er at de er mer jordnære enn de fleste andre band i Norge. De er opptatt av å spille mye, men det går aldri på bekostning av annet arbeid i menighetene. Jan-Gunnar forteller at de alle sammen er aktive i hver sine menigheter i Sarpsborg, og at de virkelig ønsker å vise tenåringer veien til Jesus. De ser aldri på en spillejobb som en jobb, men som et bidrag til å gjøre en forskjell i folks liv.

Fremtiden?
For tiden er Revelation i studio for å spille inn sitt første album. Det forventes å slippes ut i februar/mars.
? Vi håper å få gitt ut platen vår i Norge og Sverige i første omgang, så får vi se hvordan det går, sier Jan-Gunnar. Han forteller også at Revelation håper å få opptre på en rekke musikkfestivaler i Norge og Sverige til sommeren.
? Vår store drøm er å bli så kjente at også mange som ikke er kristne kommer på konsertene våre, drømmer Jan-Gunnar...

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone