Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
To cure unwanted stiffness...Foto: Eivind Hauglid
Gospelsingers:

To cure unwanted stiffness...

Tjellaug, Ane Bamle
2000-10-01
Gospel Singers fra Kamerun turnerer for øyeblikket i Norge med sine afrikanske rytmer og glade sanger. Vi var på en av konsertene og hørte på at de livet opp kirken.
Plutselig var de der. De kom tytende fra alle kanter, syngende og dansende, mens de klappet i hendene og slo på trommer. De glade ungdommene fra Gospel Singers hadde like klær, afrikanske drakter i gult og orange, og jentene hadde hodeplagg som matchet, men viktigst av alt: De boblet over av glede! Og de sang mange friske sanger på alle slags mulige språk vi ikke forstår det døyt av! Heldigvis hadde de med seg en tolk, som kunne oversette noen av sangtitlene, sånn at vi hvertfall kunne forstå litt av det de sang. Alle sangene var sanger om Gud, det fikk jeg med meg, og om at Han er bare god.
Og det var tydelig å se at det de sang kom rett fra hjertet. Sangerne sang, danset og klappet i hendene, og de smilte som om dette var deres største glede i livet.

Innimellom sangene var det en liten andakt, med tolk denne også, og en kollekt til inntekt for kirkebyggingen i Kamerun. Og Gospel Singers var flinke til å synge, de sang helt rent, det skal de ha, selv om det kunne være vanskelig å skille sangene fra hverandre noen ganger. Men hva gjør vel det, når sangerne er unge, eksotiske og livsglade, og når de attpåtil synger om Gud?

To cure unwanted stiffness?
Hvem ville vel trodd at et lite kor kunne få en hel kirke til å danse?? Men det klarte de! Dirigenten fikk alle til å reise seg og bli med, selv om alle i begynnelsen stod stille, som de stive nordmenn vi er. Han måtte få oss til å reise oss flere ganger, og i begynnelsen var det faktisk en del som danset med, men det døde liksom ut etterhvert. Til slutt måtte Gospel Singers vise oss hvordan man gjør det. Først dansetrinnene, så sangen, og til slutt begge deler samtidig. Og det gikk overraskende bra. Etter en stund stod hele Bamble kirke og danset, sang og klappet i takt til musikken. Det eneste problemet var at når vi endelig hadde lært å danse, var konserten slutt?

To cure unwanted stiffness?
?just replace your ordinary singers with Gospel Singers from Kamerun!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone