Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Danser som fluepapirR.O.S.E. Foto: Kjell-Morten Thorsen
R.O.S.E. på Skjærgårds:

Danser som fluepapir

Thorsen, Kjell-Morten
2000-06-05
Publikum vekslet mellom måping og gapskratt over tre gutter som vrengte og vred seg i alle retninger på scenen, da den ironiske dansegruppa R.O.S.E. opptrådte på Skjærgårds?00. Vi tok en prat med dem for å finne ut hvorfor de gjør dette.
"Guttene i R.O.S.E. danser tildels synkront, men har lang vei igjen til FAME", het det i gruppas første avisomtale. De som så dem i det fullstappede Unplugged-teltet på Skjærgårds?00, vil smile gjenkjennende. R.O.S.E. (Rett Og Slett Elendig) danser med sin egne spesielle stil og en vanvittige innlevelse. Kledd i sitt faste antrekk ? solbriller, toppluer langt nedover ørene og svarte ?Right Religion?-t-skjorter ? framførte Anders Myklebust, Fredrik Hæreid og Sveinung T. Simonsen noen ubeskrivelige danser og dramastykker for et begeisret Skjærgårds-publikum. Og innimellom fortalte de anpustent om sine egne opplevelser med Gud.

- Vi begynte som underholdninginnslag i bursdagen til Torgard Simonsen, som er gruppas fjerde medlem, forklarer Fredrik. ? Det var et showinnslag. Feil musikk til feil dans?
Vi har funnet oss en plass i skyggen sammen med gruppa, på et ellers solfylt festivalområde.
- Deretter tok vi det med på kulturmøstringa, fortsetter Anders.
De deltok på kulturmønstringa fire ganger, og kom videre til fylkesfinalen tre av dem. Men dessverre aldri helt til toppen.
- Vi var helter i kommunen, men ikke i fylket. ? Fra helt til taper?
- Og en gang var det en gruppe fra sørlandet som parodierte oss og vant!

Men de kan nok ikke klage på at det var mye slit til ingen nytte, for guttene har knapt noen gang øvd på dansene sine. Når de feirer fireårsjubileum i august med ?grandis og coca?, har de fått kun en ny dans på reportoaret siden starten i Torgards bursdag.
- Vi tar ikke dansinga så seriøst. Den er bare fluepapir for å trekke folk, sier Fredrik.
De andre påpeker at Fredrik bruker ordet fluepapir for ofte i intervjuer, og går inn i en voldsom diskusjon om hva fluepapir egentlig er for noe. De blir til slutt enige på et vis når de kommer på at de har fluepapir på Grimerud gård, den norske basen til Ungdom i Oppdrag, som de alle har et forhold til.

Fredrik utdyper hva han mener med fluepapir:
- Det vi ønsker, er å peke folk mot Jesus. Dans og drama er bare for å få oppmerksomhet, og etter hvert har vi blitt mer og mer fokusert på å snakke. ? Fortelle folk om Jesus.
- Det er gøy å ha det gøy på scenen. Gud bruker oss på scenen, og poenget er å fortelle om Jesus, gjentar en av de andre. ? Og kanskje knuser vi en del fordommer i samme slengen?

De har opptrått på mange steder i de fire årene de har holdt på. Men en viktig opplevelse for gruppa, var en konsert på Mosterhamn. Skolelaget på en ungdomskole der leide et lokalt diskotek og inviterte R.O.S.E. over. Inntill da hadde de alltid bare vært et innslag på et større arrangement. Nå ble de flydd over til vestlandet og skulle ha showet alene.
- Vi hadde de to dansene og to dramastykker, i tillegg til ansvaret for apellen. Det var en ny måte å opptre på for oss.
Anders, Fredrik og Sveinung skryter av skolelaget på Moster, som søkte om penger og ordnet alt selv. Selvom det ble et lite publikum, er det noe av det største vi har vært med på i gruppa.
På turen hjem igjen fikk de fly med Braatens Best ? sannsynligvis fordi det var det eneste som var ledig, regner de med. Der delte de ut rose til flyvertinna og piloten, og twist til alle på Braatens Back.
- Vi traff igjen flyvertinna siden en gang, forteller de ivrig.
Vi regner med at det nå kommer en fantastisk historie som vi kan slutte av intervjuet med: Om gjensynet, der flyvertinna takker dem og forteller hvor mye det har betydd for henne at ho fikk den rosa.
? Men vi snakket ikke med henne.
- Joda, ho sa ?Kaffe? Te?? til oss?

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone