Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Engasjert tekno med visjonFoto: Pressefoto
Acts:

Engasjert tekno med visjon

2000-03-01
Acts er et kristent band fra Halden. Rap, R&B og Dance preger musikkstilen og fremførelsen. Men det er teksten og showene som er det viktigste. De har nemlig en visjon: Å fortelle om Jesus.
Acts består av seks unge mennesker fra Halden. Tre jenter og tre gutter. Selv om det hele startet i 1998 med de tre jenter og Espen. De ville møte unge med virkemidlene og musikken ungdommer var vant til, og treffe dem på hjemmebane med det de hadde å fortelle.

Acts satser mye på konsertene. Det er der de kan være i nærkontakt med publikum og få tilbakemeldinger. På konsertene bruker de mye multimedia. stillbilder, animasjoner og film forsterker tekstene i sangene. De er delt opp i to deler med ti minutters evangelisering i midten. Etterpå gir de ungdommene muligheten til «forbønn» eller «frelse».
- Vi merker at det funger, forteller lederen for bandet. Espen Nilsen. - På litt over ett år har over 60 ungdommer gitt respons på innbydelse til «frelse». Alle disse har fått personlig oppfølging videre.
Målgruppen er primært 13-17 åringer, og de spiller månedlig på en kristen ungdomsklubb sentralt i Halden. Med tiden har de også fått flere forespørsler utenfra. I sommer skal de til Skjærgårdsgospel.

Norske tekster
Når de fleste andre norske artister strever for å lære seg god nok engelsk for å gi ut album, går Acts den motsatte veien. Etter kun å ha sunget på engelsk, gikk de over til å synge på norsk, kombinert med engelsk.
- Engelsk går til hodet, norsk går til hjerte, sier bandlederen filosofisk. - Jeg satt meg ned for å skrive en tekst. Så husker jeg ikke mer før jeg så på arket hvor teksten til «Himmelvendt» var nedskrevet. Det var jo jeg som skrev det, men jeg tror jeg ble «ledet» til å skrive den. Mange synes nok det er uvant at vi synger på norsk, men det slår faktisk an.
- Tekstene er viktig for oss. Vi har evangelisering som mål, i motsetning til en del andre band. For å være et kristent band MÅ man ha klare kristne tekster i sangene.

Rap, R&B og Dance preger musikken til Acts. World Wide Message Tribe, som trakk hele 1500 personer til konserten på Oslo Kristne Senter, er det store forbildet. Carman er også et forbilde på grunn av hans klare formidlende tekster.

Tro
Espen har jobbet flere år som ungdomsarbeider. Hans inntrykk av ungdoms forhold til tro er at de er søkende. Mange har fått et negativt bilde av kristendommen med morsmelken, men når de tar seg tid til å snakke om troen, er Jesus et positivt forbilde for dem. Kort sagt: «Kristendom er døllt - ikke Jesus».
Livet til flere av medlemmene har ikke alltid vært en dans på roser, noe de bruker i møte med ungdommer i lignende situasjoner.
- Jeg ble kristen midt i 20-årene, forteller Nilsen. - Jeg var i harde kriminelle miljøer og vet hva jeg snakker om. Når det gjelder rus eller kriminalitet vet jeg nøyaktig hvordan ungdommene har det og kan lettere snakke med dem om problemene de har.
Han forteller at Acts jobber mye med rusproblematikken, og at de vil være forbilder for andre unge. Dette et tema som de vektlegger på skolekonserter.

- Hvorfor er du kristen?
- Fordi det er selve pointet med livet, avslutter en engasjert Espen. - Et liv uten Jesus er utenkelig!
Engasjert tekno med visjonF.v. Espen "ESP" Nilsen, Åsmund "K-man" Kobbevik, Lillian "Lily" Nilsen, Ole Petter Ellingsen (OP), Lillian Høvik, Camilla Kobbervik.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone