Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Vil kommunisere gode nyheterExtol består av: David, Christer, Peter, Tor Magne og Ole - David (22) trommer - Christer (22) gitar - Peter (20) vokal - Tor Magne (22) bass - Ole (23) gitar Foto: Extol
Extol:

Vil kommunisere gode nyheter

2000-03-01
Extol. Et metalband fra Bærum som har solgt over 10.000 eksemplarer av albumet «Burial». Men bare så det er sagt. Extol er ikke et kristent band. Men medlemmene er kristne.
Extol vil ikke sette seg i båsen sammen med andre «kristne band».
- En del folk har rett og slett dårlige vibber med uttrykket «kristent band», sier gitaristen i bandet Ole Børud. - Det er jo synd om folk ikke vil høre på hva vi har å si bare på grunn av en label. Det er ikke bandet som er kristent, men medlemmene. Og vi er ikke bare kristne når vi går på scenen, det hadde jo bare vært svada spør du meg. Vi er kristne 24 timer i døgnet...

- Det er vanskelig å få med seg tekstene i låtene deres. Er ikke tekstene det viktigste? Man kan ofte ikke høre stor forskjell på sangene deres og sangene til for eksempel Mayhem eller Dimmu Borgir.
- Når det gjelder dødsmetall og svartmetall så er vokalbiten nesten å regne som en effekt mer enn det at du skal høre alt som blir sagt, forklarer Børud. - «Metallerne» er ikke folk som kommer etterpå og sier «de ordene talte til meg». De sier «Øøy, dritkuul musikk!». Så er det vår utfordring å få frem budskapet vårt på en annen måte. Vi kjører alltid tekstene i coveret på skivene våre, knytter gjerne ord til sanger og snakker mer enn gjerne med folk som lurer på noe angående troen vår. Jeg er ikke i tvil om at Guds ånd er med oss når vi spiller. Det virker på folk, vettu...
- Hva ønsker dere å oppnå med musikken deres?
- Musikk har en utrolig effekt på unge. Og det ønsker vi å benytte oss av. Vi vil bruke det for å kommunisere gode nyheter.

- På Sørlandet og Vestlandet har det skjedd at kristne har stormet for eksempel black metal-konserter og andre «satan-arrangement». Hva er din reaksjon Ole?
- Oj, svarer en sjokket gitarist. - Nei, de får vel gjøre som de vil, men det ender vel bare opp med at de får noen tagger opp i trynet. Jeg tror ikke det er riktig måte å gå frem på. Vi vil heller jobbe mot å for eksempel arrangere konserter sammen med black metal band...

- Hvilket forhold du ungdommer som lever i 2000 har til kristendom?
- Det er nok litt likegyldig til tider, men det kommer nok an på hvilke sammenhenger du kommer til. Folk har et behov for den åndelige biten av livet, tror Ole. - Når det gjelder Norge tror jeg unge mennesker først og fremst vil bli hørt, og at de føler at noen bryr seg. Vi må vise nestekjærlighet sånn så folk ser at det er en forskjell. Det blir for mange ord, nå er det på tide med handling.

- Avslutningsvis. Hvor er Extol om fem år?
- Da har vi startet Extol Hornorkester og er på turné med det i Trøgstad-traktene, svarer Ole Børud spøkefullt. - Yeah!
Vil kommunisere gode nyheterOle Børud Foto: Extol

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone