Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Klovn med munnkurvJan Erik Larsen Foto: Johannes Holmedahl

Klovn med munnkurv

Holmedahl, Johannes
2001-01-10
Jan Erik Larssen. Du kjenner han sikkert igjen fra NRK's "Go' Elg" og Oslo Gospel Choir: - Gud for meg er like konkret som kona mi og andre mennesker rundt meg.
I en røykfylt kafeteria i NRK-huset sitter Jan Erik Larssen og bretter ut troen sin. Den 29 år gamle programlederen smatter på en appelsin og svarer ivrig på spørmålene. Kanskje ikke så rart når han har munnkurv om kristendom fra NRK's side.
- Det er ikke lov til å snakke om troen vår på TV, så lenge programmet ikke handler om det. Men på "Go' Elg" fikk jeg opp til flere ganger vist at jeg er kristen. Blant annet når vi hadde gjester som jeg visste var kristne. Da kunne jeg si "vi kristne", ler Jan Erik.
- Jeg prøver å være en positiv kristen. Jeg vil kunne være et forbilde for andre kristne og en som kan trekkes frem som et positivt eksempel når "de andre" snakker om hvor teite de kristne er.
- Har du bevis på at Gud finnes?
- Inni meg har jeg masse bevis!, sier han sikkert. - Han fyller en veldig stor del av livet mitt, og det ville blitt tomt uten. Jeg kan ikke la være å tro. Gud for meg er like konkret som kona mi og andre mennesker rundt meg.
- Hvorfor akkurat kristendom?
- Jeg vet ikke så mye om de andre religionene, sier han tenkende, og klør seg i det lille håret han har. - Jeg vokste opp i Baptistmiljøet med en far som var prest, og det var naturlig å tilhøre det miljøet jeg vokste opp i.
Religionsdebatten er i gang. Forskjellige kirkesamfunn, homofili og dåp går om hverandre:
- Jeg er for voksendåp, men har full respekt for barnedåp. Det har blitt en tradisjon. Men jeg er imot at man skal døpes omigjen. Om 20-30 år tror jeg det bare finnes voksendåp.
Hånden noterer som en gal. Dette går fort. Jan Erik har mange og sterke meninger om både det ene og det andre. NRK's munnkurv er definitivt av...

Ungdommer
- Hvilket forhold tror du ungdommer i dag har til kristendom?
- Jeg tror de er langt mer åpne og mottagelige enn min generasjon var. De er mer bevisste om sitt forhold til Jesus. Jeg har møtt mange ungdommer som er helt gale etter kristendommen. Nå i år 2000 krever vi mer svar enn før. Ungdommer er vant til å bli konfrontert og kan gi skikkelige svar. De vet hva de mener.
- Hvordan skal man få ungdommer til kirken?
- Ved å skaffe flere gode ungdomsledere. Nå er det sånn at menighetsrådene bestemmer hvem sin tur det er til å lede ungdommene. "I år er det din tur Arild", sier han ironisk og imiterer en ekte bondsk menighetrådsleder. - Og så sliter Arild seg gjennom året og gjør ikke annet enn å se frem til han kan slutte. Han gjør sikkert en grei nok jobb han, men han har jo null kontakt med ungdommene!
Unge Larssen jobber selv aktivt for menigheten:
- En dag tok jeg og kona mi oss selv i nakken og sa at det var på tide at vi gjorde en innsats i menigheten. Vi har nå startet et barnekor i Lierskogen kapell. "Libagos", sier Jan Erik og ser etter så jeg skriver det riktig. - I løpet at fire fem øvelser har det kommer femti unger.

Oslo Gospel Choir
Jan Erik synger i Oslo Gospel Choir; gospelkoret som har solgt flere plater enn D.D.E. på 90-tallet. Han forteller at de har et veldig godt samhold i koret og at de har et "sterkt åndelig felleskap". I høst stod Ole Edvart Reitan frem som homofil, noe som gav norges kristne aviser plenty å skrive om.
- Hvordan påvirker en sak som dette Oslo Gospel Choir?
- Det var ei som sluttet i koret. Men utenom det skapte det først og fremst mer samhold. Man skal ikke prøve å dømme andre, men respektere hverandre og hverandres meninger. Til slutt er det ikke vi som skal dømme likevel, og jeg tror ikke vi blir nektet adgang til himmelen fordi vi har vært for snille.

Hva nå?
Jan Erik Larssen er utdannet programleder og produsent i NRK. For øyeblikket jobber han med programmet "Fritt Fram" på BarneTV. Men fremover blir den skallede klovnen igjen å se som programleder.
- Spellemannsprisen er i år delt opp i 3 deler, hvor siste del er en "laitnight, nachpill-del", forteller Larssen. - Denne delen skal jeg lede.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone