Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
La MitadFoto: Misjonsalliansen

La Mitad

- Misjon for unge
2001-01-11
Trodde du det bare var gamle damer på bedehuset som var med i misjonsforeninger? Da tar du skammelig feil. La Mitad er navnet på de unges misjonforening. En utradisjonell misjon som drives ved hjelp av sponsing og frivillig arbeid.
La Mitad har som mål å dekke Misjonsalliansens egenandel for Misjons- og utviklingsprosjekt i Guayaquil i Ecuador. I 1999 ble det samlet inn 1,25 millioner kroner fra medlemmene og sendt hele 5 millioner kroner etter at Norad hadde lagt på sine 80%. En avtale de har med den norske stats bistandsorganisasjon. Og alle penger som samles inn sendes uavkortet til misjonsprosjektet i Sør-Amerika.
- Alle som jobber med La Mitad er ulønnet og jobber på frivillig basis, forteller Elisabeth Lehland som frem til nyttår var formann i styret for foreningen. - Ingen av pengene som kommer inn går til administrasjonen. Vi har sponsorer på alt som koster penger. Som for eksempel gratis trykking, betalte konvolutter og porto.
- Hvor mange jobber med prosjektet?
- Vi har et styre. Men vi prøver å engasjere og aktivisere medlemmene. De har dugnader, selger lodd og arrangerer misjonsmiddager. På en misjonsmiddag i Stavanger ble det samlet inn 14.000 kroner. Vi har også store samarbeidspartnere. Blant annet er vi misjonsprosjektet til hele Ål Sokneråd, og til studentgudstjenesten G2 i Storsalen.

La Mitad ble startet i 1995 av Roy Mersland, da han reiste ut som misjonær til Ecuador. Tanken var å nå de unge og å få dem til å engasjere seg i misjon. La Mitad har i dag 500 medlemmer, og det har siden det startet blitt samlet inn 3,5 millioner kroner. La Mitad betyr verdens midtpunkt på spansk.

- Er vi unge i dag flinke til å gi penger?
- Det brukes mye autogiro og faste gaver, forteller Lehland. - Men unge i dag må vite hva pengene går til og få tilbakemeldinger på effekten av gavene de gir. Vi merker at de som har sett Guayaquil, enten på ferietur eller på en av våre reiser med La Mitad, gir mye mer enn andre.
- La Mitad er en modell for andre organisasjoner, avslutter Elisabeth Lehland. - Jeg forventer engasjement...

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone