Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Misjonærbarn, musiker og jentegalStåle Tørring Foto: TV2

Misjonærbarn, musiker og jentegal

Holmedahl, Johannes
2001-01-12
Ståle Tørring. Misjonærbarn, musiker og jentegal. Han nekter for å være evangelist og vil ikke bli sett på som en "gla' kristen". Nå kan du i ukene fremover på TV2 få innblikk i sommeren hans, da han jobbet som "trikkefører Syvertsen" i Kardemommeby i Kristiansand dyrepark.
Ståle. På veg mot stjernene. Snart i allefall. For øyeblikket må han nøye seg med å bli gjenkjent av dama i kassa på Rimi. Et tv-team fra TV2 fulgte den kristne unggutten i hele sommer, noe som resulterte i ti episoder av "Dyreparken".
Ståle er misjonærbarn fra Bangladesh og kristen. Men han er ingen evangelist:
- Nei, evangelist er jeg ikke, sier musikeren på utvannet Lillesand-dialekt. - Jeg synger heller salmer i min egen moderne versjon, og det gjør inntrykk på folk har jeg merket.
Men flau over å være kristen er han ikke!
- Det ble filmet flere ganger mens jeg diskuterte tro med kollegaene mine, men det spørs vel om det er klippet vekk, sier unge Tørring med ironi i stemmen.
Ståle mener han har det som mange andre kristne. Det er ikke alltid lett å være kristen. Endel fnyser når de hører han er kristen. Kristne på Sørlandet blir ofte sett på som "gla' kristne" mener Ståle. Men han mener motgang også kan være til hjelp.
- Jeg har tenkt mange ganger "Hvorfor kan ikke jeg få se et under?", for å få et sterkt bevis på at Gud finnes. Men jeg tror likevel at vi trenger litt motgang. Det trenger vi for å bli flinkere til å tenke gjennom hva vi tror på. Jeg stiller ofte spørsmål og kanskje til og med tviler på ting jeg leser i Bibelen, men jeg tror på Gud og Jesus og har alltid hatt den grunnleggende troen. Blant konservative kristne blir jeg kalt ikke-kristen, ler Ståle...

Tro
For øyeblikket er Ståle mellom to menigheter, eller "skrever" med et bein i hver kirke, som han selv uttrykker det.
- Etter at tre av de som har blitt viktige for meg i kirkesamfunnet her i Lillesand har blitt utvist fra kirken, har jeg begynt å vurdere fri-kirken i Kristiansand. Jeg ønsker meg et miljø der jeg kan få være meg selv, bare være tilstede og ikke nødvendigvis trenge å engasjere meg i menigheten.
- Ber du?
- Ja. Jeg ber ikke etter et spesielt skjema, men når jeg selv føler for det. Jeg ber på min egen måte - rett på sak, uten noen høytidelige innledninger. Ståle tar en tenkepause.
- Det er viktig å be. Det er jo direkte kontakt med Gud. Hvilken måte du ber på tror jeg han driter i.

Musikk
Musikk opptar mye av tiden til Ståle når han ikke er på skolen.
- Jeg har spilt i flere band, men nå tar jeg for det meste freelanceoppdrag. For å klare eksamen har jeg sluttet i bandene jeg spilte i. Nå produserer jeg musikk mer for moroskyld - spiller piano og sampler litt. Det er jo så greit nå som datamaskinen har kommet, ler musikeren.
- Hva synes du om kristen musikk?
- Det er veldig mye kuul musikk, men det kan også bli litt for mange klisjéer. Jeg tror ikke det er nok å lage en musikk som mange liker - man må ha en misjon.
- Du spiller jo endel musikk selv, og jeg regner med at du har et ønske om å gjøre det stort i musikkbransjen. Tror du det er positivt eller negativt for sangkarrieren at du er kristen?
- Jeg tror ikke det har noe å si, svarer Ståle sikkert. - Tror nok mange vil synes det er positivt at man tør å si at man er kristen...

Jenter
Måten Ståle er fremstilt både i Dyreparken og på trailerne til serien, er som en jentegal tenåring som skal bruke sommeren til å sjekke jenter. Blant annet fikk vi i første program se Ståle synge en romantisk ballade for ei jente han svermet for.
- Hvordan går det med damene i løpet av sommeren?
- Hehe. Kan jeg si det da?, unge Tørring ler og tenker seg om. - OK. Det blir to jenter i løpet av sommeren. Men jeg ender opp med blondinen fra første program.
Det er det bare Gospel jr-lesere som får vite...

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone