Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.

Et kristent eller morsomt liv?

Tjellaug, Ane Bamle
2001-01-15
De fleste forbinder kristendommen med folk som går i kirken hver søndag, ber nesten hele tiden og ikke får lov til noen ting. Men er dette sant? Får ikke kristne lov til å ha det moro? Eller er de kristne kanskje vanlige mennesker de også? Vi intervjuet Marthe (15) og Charlotte (15) for å finne ut mer.
- Hvis jeg skulle beskrive livet mitt med tre ord, ville det vært boring, lykkelig… Charlotte drar litt på det. – Og kult! utbryter hun. Marthe nikker og er enig:
– For meg ville det vært boring, spennende og kult.
Begge jentene smiler. De er begge unge, pene og populære, men det er en vesentlig forskjell på dem: Marthe er kristen, mens Charlotte ikke helt vet hva hun tror på.
Men er dette den eneste forskjellen? Eller er de forskjellige på andre måter også? De to jentene er mer enn villige til å snakke om religion, og personlige egenskaper, bare det ikke er noen andre i nærheten.
– Det er litt flaut, betror Marthe meg. Charlotte sier seg enig, men innrømmer at hun ikke har noe imot å snakke om det. Bare ikke noen hører på henne…

Ingen BH, moderne klær eller heavy metal?
- Det jeg har hørt at kristne ikke får lov til er å gå med BH, forteller Charlotte, og fniser litt. Det samme gjør venninnen, som sitter rett ved siden av henne. – Andre ting er å aldri, what so ever, ha kontakt med gutter eller å gå i moderne klær. Ikke feste, drikke eller røyke, og hvertfall ikke høre på heavy metal!
Marthe fniser litt, og rister oppgitt på hodet.
– Det er i hvert fall tull, utbryter hun. – Vi kristne kan veldig gjerne gå med BH, ha kontakt med gutter eller gå i moderne klær. Hun smiler lurt. – Det er ikke akkurat synd å feste, men man skal jo helst ikke drikke eller røyke før man er gammel nok da…
Ikke det, røyking er jo ikke sunt uansett, kristen eller ikke! Og hun presiserer også at det finnes veldig mange typer heavy metal, og at hun ikke syns at det er noe gæærn’t i å høre på sånn musikk.

Hva er forskjellen da?
- Men siden kristne ungdommer får lov til akkurat det samme som vanlige ungdommer, hva er da forskjellen?
– De henger på forskjellige steder, sier Marthe kjapt.
– Og de hadde helt sikkert vært uenige i diskusjoner, bryter Charlotte inn. – For de har nemlig helt forskjellige syn på livet.
Marthe forteller at utenom det er de helt like, har samme humor, like klær og like interesser.
– Men de som ikke er kristne banner mer, røper Charlotte til slutt.

Mangler det noe?
- Så det er altså en liten forskjell på kristne og de som ikke er kristne. Er det noe de kristne ønsker å gjøre, som de ikke har lov til?
Marthe grubler litt på spørsmålet, før hun kommer med et nølende svar.
– Egentlig er det ingenting jeg savner, sier hun forsiktig.
- Hva med Charlotte? Hva er forskjellen mellom når hun er sammen med sine kristne venner, og når hun er sammen med de vennene som ikke er kristne?
Hun tenker hardt i et par sekunder, før hun ærlig innrømmer at det ikke er noen forskjell og smiler blidt igjen.

Men hva er da vitsen???
Det virker på jentene som om kristne og de som ikke er kristne oppfører seg ganske likt, og er ganske like. Men hva er da vitsen med å være kristen? Hvis kristne er helt identiske med vanlige folk, kan vi jo liksågodt la vær å tro på Gud.
– Nei, mener Marthe. - Når du er kristen, har du alltid noen å gå til. Du føler deg alltid mye bedre, får mer ro liksom, særlig når du vet at du kan få tilgitt alle syndene dine.

Et morsomt eller et kristent liv?
Så da er det altså mening med det. Det er ikke for ingenting vi er kristne! Det er jo godt å vite at du har en kjærlig far, som elsker deg over alt i verden, og som du kan snakke om alle dine problemer med. Han tilgir deg alle syndene dine, og han hjelper deg når du har det vanskelig, og ellers også selvfølgelig. Og best av alt: Han gav sin egen sønn for at akkurat du skulle få dine synder tilgitt, og for at du skal kunne få komme til himmelen. Og alt han krever av deg er at du tror på han! Men dette trenger ikke å være kjedelig, det er faktisk ganske spennende. Så hva svarer du når noen spør om du vil ha et kristent eller morsomt liv?
- Jeg ville svart som Ole Brumm: “Ja takk, begge deler!”

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone