Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Tenåringstreff i travparken
Ten@origo:

Tenåringstreff i travparken

2001-01-17
5. - 9. juli ble Origo arrangert i Kristiansand. Et kristent sommertreff arrangert av de største kristne organisasjonene i Norge. Og selvfølgelig hadde de et eget treff for ungdommer: Ten@origo.
Origo ble arrangert i Sørlandshallen, rett ved Kristiansand dyrepark, og flere tusen mennesker var samlet på møtene. Ten@origo holdt til på Sørlandet Travpark, noen hundre meter unna. Formålet med ten@origo var å gi de 350 ungdommene et alternativ til "voksen-origo", la dem få møte andre kristne og gi unge et møte med Jesus. Og Jesus var sentral gjennom hele stevnet i form av bibeltimer ved Knut Tveitereid, Thomasmesse og konserter med et klart kristent budskap. I tillegg gikk det formiddagsturer til stranden og dyreparken.

Konsertene
Rundt midnatt onsdag, torsdag og lørdag ble det arrangert konserter på travparken. Tekno-svenskene Dj Ricky og Pilot blåste fletta av de fleste med musikk som slo alle råne-biler i sørlandsområdet, og lagde rave-party på det kristne stevnet. Kevin Max, vokalisten i DC-talk, samlet flere hundre ungdommer til sin Toto-lignende konsert.
Men Safari slo alle rekorder og samlet cirka 700 tilskuere til en utrolig konsert. Gospelkoret, med Eirik Kaasa i spissen, viste nok en gang at de er kanskje Norges beste gospelkor og skapte stor jubel med sin moderne soul-pregede musikk.

Thomasmesse
Thomas var en av disiplene som ikke ville tro at Jesus hadde stått opp fra de døde før han så ham med egne øyne. På Thomasmessen fikk ungdommene på ten@origo muligheten til å møte Jesus på en ny måte og "se Jesus med egne øyne". Ved hjelp av bønnebrønn, muligheten for å tenne et lys for en venn, og mange andre stasjoner, kunne deltakerne få sitt eget forhold til Jesus. Etter Thomasmessen, som ble ledet av Stephen Reed, kunne ungdommene snakke med en veileder og få forbønn, før det var lovsangsmøte med alle de populære lovsangene.

Hvorfor sommerstevne?
Eirik Kaasa var leir-sjef for ten@origo:
- Hvorfor skal kristne nordmenn klumpe seg sammen om sommeren? Bør de ikke heller være sammen med sine ikke-kristne venner og fortelle dem om Jesus?
- Jeg tror folk gjør begge deler, svarer han litt nølende. - Men det er hyggelig å treffe igjen venner fra leiren fra året før. I tillegg er treff som ten@origo er en mulighet til å ta med venner som ikke er kristne.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone